Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
29 noiembrie 2021

Donație pentru Azilul de bătrâni din comuna Ciudei cu prilejul Zilei Naționale a României (VIDEO)

Donație pentru Azilul de bătrâni din comuna Ciudei cu prilejul Zilei Naționale a României (VIDEO)
29 noiembrie 2021

Donație pentru Azilul de bătrâni din comuna Ciudei cu prilejul Zilei Naționale a României (VIDEO)

Cu prilejul Zilei Naționale a României, prin intermediul Consulatului General al României la Cernăuți și Ambasadei României la Kiev statul român a oferit o donație azilului de bătrâni din comuna Ciudei, regiunea Cernăuți, unde își duc viața 28 de persoane ajunse în pragul bătrâneții singure și neputincioase, notează Agenția BucPress din Cernăuți.

Aici ei și-au găsit a doua casă și a doua familie, alinându-și durerile sufletești pricinuite de povara vieții. Unii sunt bolnavi, țintuiți la pat, alții rămași singuri în pragul bătrâneții, dar și mai durerose sunt poveștile de viață ale bătrânilor lăsați de copii în voia sorții.

O delegație formată din Consulul General al României la Cernăuți Irina Loredana Stănculescu și Radu Filip, consilier diplomatic la Ambasada României în Ucraina au vizitat acest azil, oferindu-le bătrânilor cadouri și produse alimentare. Oaspeții au fost întâmpinați cu lacrimi de bucurie de bătrâni, aceștia mulțumindu-le pentru darurile oferite, invitându-i să treacă mai des pragul casei lor. Delegația română s-a întâlnit și cu primarul comunei Ciudei Anatolie Pițul, dar și cu personalul Azilului de bătrâni din acest sat.   

În drum spre Cernăuți reprezentanții Consulatului General al României la Cernăuți și ai Ambasadei României la Kiev au trecut pe la Mormântul marelui patriot al neamului - Iancu Flondor din orașul Storojineț, au depus jerbe de flori și au aprins câte o lumânare, amintindu-și de el în aceste zile de înaltă spiritualitate românească – Ziua Bucovinei și Ziua Națională a României. 

Astăzi, 29 noiembrie, la mormântul lui Iancu Flondor din Storojineț, a fost organizat un eveniment comemorativ în cinstea marelui patriot român, care a contribuit la unitatea națiunii române în vremurile de restriște.

BucPress TV Cernăuți va prezintă în subsol un reportaj, care  reflectă vizita delegației române în comuna Ciudei și or. Storojineț.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Material video
BucPress TV vă prezintă un reprotaj realizat de jurnalistul Vitalie ZÂGREA la Azilul de bătrâni din satul Ciudei, regiunea Cernăuți.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 977


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți