Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
27 mai 2021

Crucifixul confiscat în urmă cu trei ani la punctul de control Tisa va fi transmis Muzeului etnografic din regiunea Donețk

Crucifixul confiscat în urmă cu trei ani la punctul de control Tisa va fi transmis Muzeului etnografic din regiunea  Donețk
27 mai 2021

Crucifixul confiscat în urmă cu trei ani la punctul de control Tisa va fi transmis Muzeului etnografic din regiunea Donețk

Crucifixul, pe care un străin a încercat să-l  scoată din Ucraina, va fi transferat la Kramatorsk la Muzeul Regional Etnografic, informează  purtătorul de cuvânt al vămilor transcarpatice Victoria Sengetovska.

Potrivit acesteia, antichitățile, inclusiv crucifixul  au fost confiscate de la un cetățean italian la punctul de control Tisa în urmă cu trei ani. Bărbatul a încercat să-l scoată ilegal din Ucraina.

Potrivit deciziei Judecătoriei municipiului Ujgorod, cetățeanul italian a fost găsit vinovat de încălcarea regulilor vamale. I s-a impus o sancțiune administrativă sub forma unei amenzi de 100% din valoarea mărfii, care a și fost confiscată.

„Răstignirea datează din prima jumătate a secolului al XX-lea, realizat în Rusia (aliaj de cupru, turnat, dimensiune 16,4x10,6 cm). Crucea este ortodoxă cu imaginea lui Hristos răstignit pe fundalul zidurilor Ierusalimului, pe muntele Golgota cu craniul lui Adam".

Conform ordinului Ministerului Culturii și Politicii Informative din Ucraina, vama Transcarpatică a Serviciului Vamal de Stat transferă crucea confiscată la muzeul din Kramatorsk, informează Televiziunea Publică din Transcarpatia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 603


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți