Cultură
01 iulie 2021

Consiliul regional Cernăuți: Deputații au votat pentru predarea religiei în școală

Consiliul regional Cernăuți: Deputații au votat pentru predarea religiei în școală
01 iulie 2021

Consiliul regional Cernăuți: Deputații au votat pentru predarea religiei în școală

Școlilor medii de cultură generală din regiunea Cernăuți li se va recomanda predarea unei noi discipline -  ”Etica creștină” în afara programului educațional. Condiția - acordul obligatoriu al părinților elevilor.

O astfel de decizie a fost votată de 40 de deputați în cadrul sesiunii Consiliului regional Cernăuți. Potrivit unuia dintre inițiatorii acestei recomandări, Oleksandr Șkurdin, noua disciplină va forma atitudini morale la copiii de vârstă școlară.

După părerea deputatului din partea fracțiunii ”Alternativa”, există o istorie a experienței în predarea acestui obiect, care, precum știm cu toții, schimbă conștiința copiilor. În plus, poate fi predată în școală și cursul de Etică, sau orice altă disciplină recomandată de Ministerul Învățământului și Științei din Ucraina. ”Vrem ca copiii să fie educați în spiritul unor astfel de calități umane, precum dragostea, bunătatea, responsabilitatea, onestitatea”, a specificat deputatul Oleksandr Șkurdin.

Anterior, într-un comentariu pentru audiovizualul public, ombudsmnaul în domneiul învățământului din Ucraina  a declarat despre faptul că  introducerea acestei discipline în școli este o încălcare a legii și limitează dreptul la libertatea religioasă. Potrivit ombudsmanului în domeniul învățământului, Serghii Gorbaciov: ”Apare o singură nedumerire: de ce, în special, etica creștină? De ce să nu fie  etica budistă, etica islamică? În contextul dat este negat articolul 35 din Constituție – ”biserica este separată de stat şi şcoala este separată de biserică”. De asemena, deputații au uitat să facă referință și la Legea învățământului, care prevede în mod explicit, că educația în Ucraina este laică (separarea bisericii de stat)”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 626


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți