Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
31 martie 2021

Comunitățile huțule din Transcarpatia și Subcarpatia vor încheia un acord de cooperare pentru dezvoltarea unui brand turistic unic

Comunitățile huțule  din Transcarpatia  și Subcarpatia vor încheia un acord de cooperare pentru dezvoltarea unui brand turistic unic
31 martie 2021

Comunitățile huțule din Transcarpatia și Subcarpatia vor încheia un acord de cooperare pentru dezvoltarea unui brand turistic unic

Dezvoltarea turismului în zonele muntoase și oportunitățile de cooperare inter-municipală au fost discutate în cadrul unei mese rotunde cu șapte comunități huțule  din regiunile Transcarpatia și Ivano-Frankivsk.

Despre aceasta informează  Programul U-LEAD cu Europa din Ucraina.

În cadrul evenimentului, mecanismul încheierii de acorduri privind cooperarea comunităților teritoriale și practicile de succes ale cooperării comunităților în domeniul turismului din regiunile Ivano-Frankivsk și Transcarpatia  au fost discutate online.

În cadrul evenimentului, reprezentanții comunității au aflat de la consilierul Transcarpatic, Pavel Ryabokon despre cadrul legal și acordul privind cooperarea inter-municipală ca instrument pentru dezvoltarea industriei turismului în comunitățile teritoriale.

Ruslan Boychuk, care promovează  marca turistică Verhovyna, a împărtășit o experiență interesantă colegilor săi. Reprezentantul organizației publice este convins că efectul important în promovarea regiunii este dat de cooperarea guvernului, a afacerilor și a publicului. Și Maksym Ciopei, consilier al Consiliului Regional Ivano-Frankivsk, este convins că provocările dezvoltării teritoriale indică faptul că proiectele globale nu ar trebui să fie puse în aplicare într-o singură comunitate.

Șeful comunității teritoriale Yasinya, Andriy Delyatynchuk, și-a exprimat ideile privind semnarea unui acord privind cooperarea inter-municipală și prezentarea unui proiect al unui astfel de acord în viitor. El este convins că sinergia comunităților va avea un efect mult mai mare decât munca fiecărei comunități asupra propriei dezvoltări individuale. Astăzi vorbim despre o idee ambițioasă a unui acord interregional și, eventual, interstatal pentru a uni comunitățile huțule.

O astfel de cooperare poate permite crearea unui brand unic al regiunii huțulilor, poate promova pregătirea de trasee și proiecte turistice comune, propuneri și proiecte de investiții, dezvoltarea industriilor creative, păstrarea și dezvoltarea tradițiilor etnoculturale ale huțulilor, meșteșuguri și meserii, intensificarea promovării și crearea de produse huțule  unice, cum ar fi bucatele, delicatesele, printre care un ingredient important este brânza.

Acordul va fi în curând finalizat în comun și convenit cu alte comunități teritoriale huțule.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 834


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți