Cultură
Redactor: BucPress
30 iunie 2021

Cetatea Hotin va fi reabilitată. Valoarea investiției este de aproximativ 12,5 milioane grivne

Cetatea Hotin va fi reabilitată. Valoarea investiției este de aproximativ 12,5 milioane grivne
30 iunie 2021

Cetatea Hotin va fi reabilitată. Valoarea investiției este de aproximativ 12,5 milioane grivne

Cetatea Hotinului va intra într-un amplu proces de reabilitare. Despre acest lucru a declarat directorul Rezervației istorico-​arhitectonice de stat „Cetatea Hotinului”, Elisaveta Buinovska.

Lucrările de reconstrucție la fortăreața de pe malul Nistrului se vor desfășura în cadrul Programului „Marea restaurare”. În acest scop se prevede alocarea a circa 12,5 milioane grivne.

Potrivit Elisavetei Boinovska, principalele categorii de lucrări de reabilitare și conservare a Cetății Hotinului vizează repararea podului de acces spre poarta principală a acestui monument istoric, continuarea lucrărilor de consolidare a zidurilor de sprijin și refacerea unuia dintre turnurile fortăreței aflate în stare avariată. Totodată, o parte din suma alocată este destinată pregătirii documentației de proiectare și estimare pentru repararea acoperișurilor tuturor turnurilor cetății.

Construcția actualei fortărețe a început în anul 1325 de către voievozii moldoveni, suferind îmbunatățiri majore în jurul anilor 1380 și 1460, când Ștefan cel Mare a dispus extinderea considerabila a zidurilor cetății. Au fost construite ziduri de 5-6 metri lățime și 40 metri înălțime, fiind adăugate trei turnuri și amenajată o curte interioara cu dimensiuni de 10 metri.

Fortăreața este o importantă atracție turistica a Ucrainei. Este de asemenea o rezervație arhitecturală națională din anul 2000.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 894


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți