Cultură
Redactor: Mariana Struț
10 iunie 2021

Cernăuți: Slujbă religioasă în memoria eroilor neamului românesc

Cernăuți: Slujbă religioasă în memoria eroilor neamului românesc
10 iunie 2021

Cernăuți: Slujbă religioasă în memoria eroilor neamului românesc

La 10 iunie, când toți creștinii ortodocși sărbătoreau Înălțarea Domnului, sau Ispasul, la Cernăuți, în cimitirul vechi,  a avut loc o slujbă de pomenire la monumentul martirilor români și al militarilor căzuți în cea de-a doua Conflagrație Mondială.

Evenimentul a fost organizat de Societatea „Golgota”, coordonată de Vasile Rauț. La comemorare au participat membri ai mediului asociativ românesc, jurnaliști, reprezentantul Consulatului General al României la Cernăuți, Ministrul consilier Dan Constantin.

A fost oficiată o slujbă de pomenire de către părintele Cristofor Gabor, parohul Capelei Mitropolitane din cimitirul vechi.

Ministrul consilier, Dan Constantin, a comunicat că reprezentanța consulară a României în permanență va sprijini evenimente de acest gen și va ajuta pe măsura posibilităților.

Membrul societății „Golgota”, Alexandru Platonov, a venit cu niște scrisori ai unui unchi pierdut în cel de-al Doilea Război Mondial. Activistul Octavian Voronca a prezentat niște date de arhivă, iar ziarista Maria Toacă, vice-președinta Societății ”Golgota” a subliniat că pe an ce trece se micșorează numărul celor care vin la locul unde zac osemintele martirilor români, iar datoria noastră este de a transmite tinerei generații cunoștințele despre tragediile care au avut loc în istoria neamului românesc.

Un reportaj de la acest eveniment comemorativ va fi difuzat vineri, la ora 21:00, în cadrul emisiunii „Accente cernăuțene” de BucPress TV.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 565


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți