Cultură
Redactor: Marin Gherman
04 ianuarie 2022

Cernăuți: Poetul Vasile Bâcu și-a lansat cartea „Ecoul toamnei”, ediție bilingvă, româno-ucraineană

Cernăuți: Poetul Vasile Bâcu și-a lansat cartea „Ecoul toamnei”, ediție bilingvă, româno-ucraineană
04 ianuarie 2022

Cernăuți: Poetul Vasile Bâcu și-a lansat cartea „Ecoul toamnei”, ediție bilingvă, româno-ucraineană

La sediul Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți a fost lansată cartea „Ecoul toamnei”, ediție bilingvă, româno-ucraineană, de poetul și jurnalistul Vasile Bâcu, notează Agenția BucPress.

La evenimentul moderat de vice-președintele Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți, Nicolae Șapcă, director al publicației „Monitorul bucovinean”, au participat reprezentanți ai intelectualității românești din nordul Bucovinei, jurnaliști, profesori, cititori și admiratori ai artei frumosului, care au dialogat cu poetul Vasile Bâcu, dar și cu traducătorul versurilor în limba ucraineană Vasile Vascan.

Vasile Bâcu, președintele  Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți, a împlinit la 2 ianuarie a.c. 55 de ani. Fiind un animator al vieții culturale a românilor din Ucraina, poetul Vasile Bâcu a organizat o serie de evenimente culturale românești de anvergură, editează și coordonează ziarul „Gazeta de Herța”, se implică în apărarea intereselor comunității din care face parte. După cum scria regretatul scriitor cernăuțean Grigore Crigan, „impulsul său liric fiind asemenea unui izvor ce-și poartă apele la vale fără praguri ori prăpăstii. Întocmai ca și firea autorului. Însă apele domoale, după cum se știe, ascund bulboane și curenți subterani care ne pot surprinde”.

Un reportaj de la acest eveniment cultural va fi difuzat în curând de televiziunea online BucPress TV Cernăuți.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 384


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți