Cultură
Redactor: Svetlana Pantea
14 septembrie 2021

Bustul lui Eminescu, dezvelit în Piața București din Nur-Sultan, capitala Kazahstanului

Bustul lui Eminescu, dezvelit în Piața București din Nur-Sultan, capitala Kazahstanului
14 septembrie 2021

Bustul lui Eminescu, dezvelit în Piața București din Nur-Sultan, capitala Kazahstanului

Bustul marelui poet naţional român a fost inaugurat săptămâna trecută. La evenimentul care a avut loc vineri, 10 septembrie 2021, au participat Aktot Raimkulova, ministrul Culturii și Sportului al Republicii Kazahstan, Mădălina Lupu, ambasadoarea României în Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan, dar și alți iubitori de cultură.

„Nu există nici o altă țară din regiunea Asiei Centrale, cu excepția Kazahstanului, unde să existe un bust al marelui poet național român. Inaugurarea bustului lui Mihai Eminescu în capitala Kazahstanului este un bun prilej ca popoarele noastre să se cunoască mai bine, iar relațiile diplomatice să atingă un nou nivel”, a declarat Mădălina Lupu, ambasadoarea României în Kazahstan.

Inaugurarea bustului lui Mihai Eminescu în capitala Kazahstanului a fost posibilă după ce, anul trecut, autoritățile din București au semnat un memorandum de cooperare culturală cu autoritățile din Nur-Sultan.

Amintim tot anul trecut, Ministerul Culturii al României a mai anunțat că o partea a operei lui Mihai Eminescu va fi tradusă în limba kazahă, urmând să fie publicată în Kazahstan, transmite  inforprut.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1034


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți