Cultură
30 noiembrie 2021

Autori de carte și publiciști din regiunea Cernăuți, la Salonul de Carte „Alma Mater Librorum”

Autori de carte și publiciști din regiunea Cernăuți, la Salonul de Carte „Alma Mater Librorum”
30 noiembrie 2021

Autori de carte și publiciști din regiunea Cernăuți, la Salonul de Carte „Alma Mater Librorum”

În perioada 25-26 noiembrie 2021, în Sala de Lectură „Mihail Iordache” din corpul A al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a Salonului Internațional de Carte „Alma Mater Librorum”.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Bucovinei, sărbătorită pe 28 noiembrie, de către Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, în parteneriat cu Centrul de Reușită Universitară și Alianța Franceză din Suceava.

La ediția din acest an au participat 20 de edituri, case editoriale și librării din Republica Moldova, Ucraina, Franța, Statele Unite ale Americii și România, care au fost prezente în format fizic sau online.

Activitatea culturală a fost moderată de Prof. univ. dr. DHC Sanda-Maria Ardeleanu, director al Bibliotecii Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Au fost prezentate 30 de lansări și prezentări de carte și reviste, conferințe, numeroase întâlniri cu autori și editori, cu personalități ale culturii românești și străine, cu tineri creatori de literatură. În cadrul evenimentului, s-a acordat 12 diplome speciale și peste 50 de diplome de participare.

Ca în fiecare an, Salonul Internațional de Carte „Alma Mater Librorum” s-a bucurat de invitați de onoare, care la cea de-a șaptea ediție a fost Editura Cartier din Chișinău.

Printre participanții la eveniment s-au mai numărat și câțiva autori de carte și publiciști români din regiunea Cernăuți.

La eveniment au participat Vladimir Acatrini, președintele Societății Bibliotecarilor Bucovineni din regiunea Cernăuți, Tatiana Tutunaru Bârzu, profesoară de limba și literatura români de la Școala medie din Probotești, ținutul Herța, Rodica Zegrea, bibliotecară la Biblioteca din Prisăcăreni, Hliboca, acad. Alexandrina Cernov, directorul Editurii „Alexandru cel Bun” din Cernăuți și Vitalie Zâgrea, jurnalist, președintele Ligii Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuți.

De asemenea, în cadrul salonului de carte au fost expuse câteva titluri de carte editate de Maria Toaca, jurnalistă și publicistă din Cernăuți, Dragoș Olaru, arhivist și istoric bucovinean, Sergiu Barbuța, jurnalist, președintele Societății Culturale „Valea Prutului”, părintele Vasile Molodianov din Târnauca, ținutul Herța și Zinaida Smochină-Rotaru, poetă și scriitoare din Costiceni, nordul Basarabiei.

Invitații din regiunea Cernăuți au prezentat aparițiile editoriale din perioada 2019-2021.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 406


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți