Cultură
Redactor: Svetlana Pantea
05 octombrie 2021

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Profesorului

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Profesorului
05 octombrie 2021

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Profesorului

În mai multe țări, Ziua profesorului este destinată a fi ziua specială de apreciere a cadrelor didactice. În unele ţări Ziua Profesorului este sărbătorită la sfârșitul săptămânii, în timp ce în altele este celebrată într-o zi lucrătoare.

Ziua Mondială a Profesorilor, numită și Ziua Internațională a Profesorilor sau a Educației are loc anual pe 5 octombrie. Stabilită în 1994, această comemorează semnarea în cadrul UNESCO, în 1966, a Recomandării privind Statutul Profesorului, un instrument standard asupra poziției și situației profesorilor din toată lumea. Această recomandare subliniază standardele legate de politica personalului din educație, recrutarea și formarea inițială a acestuia, precum și continuarea educării profesorilor, serviciul și condițiile lor de muncă.

Ziua Mondială a Profesorilor  țintește să se focalizeze pe aprecierea, evaluarea și îmbunătățirea educatorilor din lume și oferă o oportunitate de a lua în considerare subiecte majore asociate cu profesorii și învățământul. Chiar dacă sarcina principala a unui profesor este să dea învățătură, acesta poate avea, câteodată, și alte roluri. Poate fi și un sfătuitor, un prieten, ba chiar un fel de înger păzitor!

Din cauza pandemiei, anul acesta, dar şi cel precedent a venit cu schimbări semnificative în domeniul educației pe întreg globul pământesc, profesorii având responsabilitatea de a promova învățământul online, de la distanță, asigurându-se  că în acest fel vor fi recuperate lipsurile în studiu ale elevilor. Această pandemie a pus la grea încercare întreg globul pământesc, dar împreună continuăm să luptăm și să găsim cele mai bune soluții pentru a putea avea o viață normală și în actualele condiții. “Felicitări și multă sănătate, inspirație și realizări pe potriva așteptărilor. Vă suntem alături pentru a acționa împreună, pentru a face față demn provocărilor și pentru a privi, peste ani, cu satisfacție în urmă, se scrie în mesajul ministrului educaţiei şi ştiinţei al Ucrainei, adresat profesorilor cu prilejul zilei profesionale.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 371


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți