Cultură
Redactor: Marin Gherman
18 august 2020

Arhitecții din Cernăuți protestează împotriva unor construcții neautorizate lângă monumentul lui Eminescu

Arhitecții din Cernăuți protestează împotriva unor construcții neautorizate lângă monumentul lui Eminescu

În spatele monumentului lui Mihai Eminescu din Cernăuți au loc lucrări de construcții neautorizate, categoric interzise de legile Ucrainei. Asupra acestui fapt atrag atenția membrii filialei Cernăuți ai Uniunii Naționale a Arhitecților din Ucraina, care au trimis un memoriu secretarului primăriei Cernăuți, Vasyl Prodan, potrivit Agenției BucPress.

Arhitecții revoltați susțin că lucrările au loc în centrul orașului Cernăuți, în zona unui monument, ceea ce este o încălcare gravă a legislației în vigoare privind protecția patrimoniului cultural.

Specialiștii constată o absență de interes din partea autorităților locale vizavi de necesitatea monitorizării acestor și altor lucrări, solicitând să fie creată o comisie pentru studierea problemei.

De precizat că monumentul lui Mihai Eminescu se află la intersecția străzilor Stepan Bandera și Universității. Monumentul a fost creat de sculptorul cernăuțean Dumitru Gorșcovschiю

Memoriul a fost precedat de o postare revoltătoare pe Facebook a arhitectei Larisa Vandiuc, care nu înțelege de ce autoritățile permit ridicarea de berării și alte obiective în cadrul unor lucrări neautorizate prin violarea patrimoniului cultural al orașului. Ea a specificat că pe web-pagina geografică a orașului nu a fost înregistrată vreo permisiune de construcție.  

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 499
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți