Cultură
13 ianuarie 2022

Anul Nou 2022 pe stil vechi. La mulți ani cu sănătate!

Anul Nou 2022 pe stil vechi. La mulți ani cu sănătate!
13 ianuarie 2022

Anul Nou 2022 pe stil vechi. La mulți ani cu sănătate!

La noapte, de pe 13 spre 14 ianuarie, este sărbătorit Anul Nou pe stil vechi.

Conform tradiției, cete de colindători bat la porți pentru a ura gospodarilor un an bun și plin de belșug, iar mâine, 14 ianuarie, copiii vor umbla din casă în casă cu „semănatul” pentru a înmulți darurile pământului. În schimb, gospodarii le oferă nuci, bomboane, colăcei și bani.

Pe 14 ianuarie, creștinii ortodocși de stil vechi îl prăznuiesc pe Sfântul Vasile cel Mare, episcopul Cezareei, unul dintre cei mai importanți părinți ai Bisericii Ortodoxe și totodată unul dintre cei mai mari teologi creștini. În această zi se citesc rugăciunile Sfântului Vasile, care se citesc foarte rar. După Sfânta Liturghie, care se oficiază de dimineață, preotul seamănă credincioșii cu semințe de grâu sau porumb, dorindu-le sănătate și prosperare în noul an.

Tuturor creștinilor ortodocși de rit vechi, le urâm o viață în lumină alături de cei dragi și un An Nou binecuvântat! La mulți ani cu sănătate!

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 445


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți