Cultură
20 iulie 2021

A fost renovată fosta librărie din centrul Cernăuțiului

A fost renovată fosta librărie din centrul Cernăuțiului
20 iulie 2021

A fost renovată fosta librărie din centrul Cernăuțiului

În incinta fostei librării ”Cartea ucraineană” din Piața Centrală a orașului Cernăuți, unde se vindeau suveniruri și cărți, au fost încheiate lucrările de reparații.

Aici urmează să fie inaugurat un centru de artă și o cafenea. După renovare, în incinta fostei librării au fost instalate scaune, mese și un raft cu cărți.

La etajul al doilea sunt planificate să se desfășoare evenimente cu participarea a cel mult 50 de vizitatori. Locația a fost închiriată de mai mult de zece ani de către ong-ul ”Institutul de dezvoltare a orășului”, care plătește 3.700 de grivne pe lună pentru arenda cu înlesniri, a declarat avocatul organizației, Oleksii Gheletka, potrivit UA:Bucovina. ”Este un centru pentru organizarea evenimentelor culturale și artistice. Vreau să resping toate dicuțiile și bârfele, că aici va fi un restaurant sau o unitate de alimentație publică. Va fi un centru de artă și o cafenea”, a specificat avocatul.  Peste câteva săprămâni este planificată inaugurarea fostei librării după lucrările de renovare.

Vom reaminti, respectiva instituție în care se afla o cafenea și librărie a fost închisă în februarie 2019. În acel an, Oksana Dracikovska din Cernăuți a înregistrat o petiție, care interzicea schimbarea profilului cultural și artistic al spațiilor fostei librării. Petiția a întrunit numărul necesar de voturi, dar deputații consiliului orășenesc nu au susținut-o. În luna mai curent, consiliul s-a adresat procuraturii  să verifice dacă este legal contractul de arendă a fostei librării.

Agenția BucPress  - www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 611


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți