Cultură
21 octombrie 2019

A fost lansat un proiect de formare pentru profesorii români din Transcarpatia

A fost lansat un proiect de formare pentru profesorii români din Transcarpatia

În localitatea Biserica Albă, regiunea Transcarpatia, Ucraina, a avut loc deschiderea festivă a proiectului “Cursuri românești pentru profesorii din Transcarpatia”, proiect ce aparține Asociației Tinerilor Români din Transcarpatia. Perioada de desfășurare a proiectului este 01.10.2019-30.12.2019.

Este vorba de un proiect finanțat de Ministerul Românilor de Pretutindeni, cu sprijinul Consulatului Român la Solotvino, dedicat profesorilor din școlile românești din Transcarpatia unde se vor derula cursuri de perfecționare și cursuri standard, dedicate cadrelor didactice din localitățile românești din Transcarpatia.

La acest eveniment festiv, moderat de Vasile Țiple, președintele Asociației Tinerilor Români din Transcarpatia, a fost prezent și consulul României la Solotvino, Florin Pârvu, dar și directori, respectiv profesori din școlile românești, notează platforma Inter Regio News.

„Am conceput astfel un proiect complet de pregătire în cadrul căruia participanții își vor dezvolta abilitățile alături de traineri consacrați, dar și specialiști din domeniu.

Totodată, vrem să aducem un plus de experiență și o colaboarare frumoasă împărțind experiențe. Trainerii și mentorii vor oferi atât suport teoretic, cât și exemple practice și răspunsuri sau soluții la problemele specifice întâmpinate de către participanți”, a declarat Vasile Țiple, președintele Asociației Tinerilor Români din Transcarpatia.

Reamintim că Asociației Tinerilor Români din Transcarpatia a aderat recent la Consiliul Național al Românilor din Ucraina – un organ colectiv al societăților pentru cultura română, care are ca scop coordonarea eforturilor pentru păstrarea identității etnice și lingvistice, realizarea de activități comune pentru sprijinul întregii comunități românești din Ucraina

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 359

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți