Cultură
Redactor: Mariana Struț
19 august 2019

19 august – Ziua Mondială a Fotografiei

19 august – Ziua Mondială a Fotografiei

În 2019 sărbătorim 180 de ani de la obţinerea primului brevet pentru realizarea fotografiei (primul procedeu fotografic din 1839) în cadrul Zilei mondiale a fotografiei aniversată la 19 august, potrivit Agerpres.

De la începutul secolului al XIX-lea, fotografia a devenit un mod de exprimare tot mai important şi apreciat de tot mai mulţi oameni din întreaga lume. O fotografie are capacitatea de a surprinde un loc, o experienţă, o idee, un moment în timp, consacrându-i-se zicala "o imagine valorează o mie de cuvinte". Fotografiile pot transmite un sentiment mai rapid, uneori, şi chiar mai eficient decât o pot face cuvintele. O fotografie poate face privitorul să vadă lumea aşa cum o vede fotograful. Fotografiile chiar transcend trecerea timpului - o fotografie de acum o sută de ani poate fi, încă, la fel de apreciată în prezent, aşa cum era atunci. O fotografie făcută mâine, poate fi la fel de apreciată de alţii peste o sută de ani, potrivit www.worldphotographyday.com

Celebrând pasiunea pentru fotografie, Ziua mondială a fotografiei, de-a lungul anilor, a adunat tot mai mulţi participanţi la organizarea de acţiuni având în prim-plan fotografia. Astfel, în 2009, în această zi australianul Korske Ara, un tânăr pasionat de fotografie, a lansat Proiectul galeria de fotografii, găzduită on-line. În anul următor cu prilejul Zilei mondiale a fotografiei a fost organizată prima galerie la nivel mondial, găzduită on-line, unde au fost expuse 270 de fotografii, site-ul înregistrând vizitatori din peste 100 de ţări.

În 2016, Ziua mondială a fotografiei a atins o audienţă globală de 500 de milioane de oameni din întreaga lume, inspirând fotografi din întreaga lume să-şi împărtăşească poveştile, potrivit site-ului worldphotoday.com. În fiecare an suntem invitaţi să expunem o fotografie, fie că suntem profesionişti sau nu, comunicând astfel între noi din orice colţ al planetei, fără limite.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 211

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți