Știri Social
Redactor: Elvira Chilaru
16 noiembrie 2018

Un grănicer se află în comă după ce a fost atacat în timpul desfășurării unei operațiuni comune româno-ucrainene

Un grănicer se află în comă după ce a fost atacat în timpul desfășurării unei operațiuni comune româno-ucrainene

Desfășurarea unei operațiuni comune a polițiștilor de frontieră  din Ucraina și România s-a soldat  cu urmări tragice. Un grănicer din Dilove, regiunea Transcarpatia, se află  în stare gravă la spital, după ce a fost atacat de contrabandiști cu un autoturism.

Grănicerii din Serviciului de Stat de  Frontieră au depistat, împreună cu polițiștii de frontieră români, un caz de contravenție al contrabandiștilor, noaptea trecută, a informat serviciul de presă al detașamentului de frontieră Mukacevo.

În timpul acțiunilor comune de partea română  a frontierei, au fost reținute  două persoane ce aveau asupra lor  10 pachete de produse de tutungerie. Pe teritoriul ucrainean grănicerii  au  continuat acțiunea de  depistare  a celorlalți membri ai grupului de infractori. Peste puțin timp , nu departe de râul Tisa, unde se află demarcarea frontierei de stat, grănicerii  au reținut un bărbat în costum de scafandru. El nu avea documente la el, dar avea  o sumă important de ban , pe care probabil a primit-o pentru comiterea unei tranzacții ilegale.

În timpul clarificării  inițiale a circumstanțelor, anchetării celui reținut  și confiscării  sumelor  depistate,  a fost săvârșit un atac asupra șefului echipei de grăniceri din Dilove; o altă persoană necunoscută l-a lovit cu un autoturism  marca „Audi“. Ca urmare a coliziunii ofițerul a suferit traume  grave. Grănicerul a fost transportat de urgență la spital  la secția de terapie intensivă și  i-a fost   aplicată  o intervenție chirurgicală de urgență. Ofițerul e în stare gravă.

Autoturismul, care a lovit grănicerul, a fost reținut. Șoferul a părăsit locul crimei. Acțiunile de  depistare continuă cu participarea colaboratorilor Poliției Naționale a Ucrainei. Acțiunile șoferului intră sub semnul infracțiunii prevăzute în partea a treia a articolului. 345 din Codul penal al Ucrainei „Instigări  sau violență împotriva unui colaborator al structurilor de  menținere a ordinii publice.“

În legătură cele întâmplate la frontiera de stat dintre Ucraina și România  Serviciul Frontierei de Stat al Ucrainei trece în regim de urgență  la apărarea frontierei de stat,  iar pentru protejarea  vieții  militarilor  în cadrul legislației în vigoare grănicerii vor aplica în caz de necesitate arme.

Elvira CHILARU pentru Agenția BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 435

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate