Știri Social
Redactor: Mirela Amarie
13 august 2019

Rujeola încă nu este eliminată în regiunea Cernăuți

Rujeola încă nu este eliminată în regiunea Cernăuți

Conform ultimelor date disponibile de la Centrul de Sănătate Publică al Ministerului Sănătății din Ucraina, în cea de-a 32-a săptămână a anului 2019, în Ucraina, 261 de persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă, dintre care 168 - adulți și 93 – copii, respectiv în regiunea Cernăuți s-au îmbolnăvit 12 persoane, dintre care 10 copii și 2 adulți.

 „Scăderea  temporară a cazurilor  de rujeolă în timpul vacanței de vară, se datorează întotdeauna scăderii timpului petrecut în grupuri mari. Odată cu începerea anului școlar, boala va fi din nou în creștere, în special în rândul copiilor, de aceea este important să vă protejați și să vă vaccinați copilul înainte de 1 septembrie”, se menționează în raportul  oficial al Centrului de Sănătate Publică al Ministerului Sănătății din Ucraina.

În perioada 28 iulie - 9 august, cel mai mare număr de cazuri de pojar au fost înregistrate în Kiev (41 de pacienți: 34 de adulți și 7 copii), în regiunile Kiev (20: 17 adulți și 3 copii), Herson (18: 14 adulți și 4 copii), Hmelnîțk (17: 9 adulți și 8 copii) și Volyn (15: 7 adulți și 8 copii).

De la începutul anului (din 28 decembrie 2018 până la 9 august 2019), 57 107 persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă - 26 910 adulți și 30 197 de copii, iar 18 persoane au murit din cauza complicațiilor rujeolei.

Ministerul Sănătății Ucrainei, împreună cu Centrul de Sănătate Publică, solicită regiunilor din întreaga țară să întreprindă operațiuni speciale de combatere a focarelor de rujeolă.

Pentru o protecția împotriva bolii, toți copiii ar trebui să primească la timp atât prima, cât și a doua doză a vaccinului împotriva rujeolei. Ministerul Sănătății îi îndeamnă pe toți să urmeze Calendarul de vaccinare și să le facă cât mai curând posibil, în cazul în care au ratat o vaccinare de rutină.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Ultimile știri Social
Distribuie:
Vizualizări: 164

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate