Știri Social
Redactor: Mirela Amarie
12 ianuarie 2019

În Ucraina au intrat în vigoare amendamentele la Codul Penal privind consimțământul sexual

În Ucraina au intrat în vigoare amendamentele la Codul Penal privind consimțământul sexual

Modificările la Codul penal al Ucrainei privind consimțământul sexual au intrat în vigoare în Ucraina.

După intrarea în vigoare a legii, sexul fără consimțământ se încadrează la viol.  Urmărirea penală pentru viol va fi posibilă doar dacă, înainte de sex, o femeie sau un bărbat a fost forțat, amenințat sau abuzat. Acum cazul poate începe chiar dacă toate acestea nu au avut loc, în plus, a crescut și perioada de pedeapsă.

Legea introduce o regulă separată a „sexului forțat” fără condiții - adică suspectul potențial nu poate fi doar șeful slujbei, ci oricine. Pedeapsa - o amendă de până la 850 UAH, privarea de libertate de la 6 luni la 3 ani.

Responsabilitatea este impusă nu doar pentru avortul ilegal, ci și pentru sterilizarea ilegală - 5 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa anumite posturi de până la 3 ani sau fără ea.

Avortul forțat fără consimțământul voluntar al victimei implică limitarea libertății de până la 5 ani sau un termen de până la 3 ani, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții sau de a se angaja în anumite activități de până la 3 ani.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 437

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate