Știri Social
Redactor: Mirela Amarie
16 noiembrie 2018

În Ținutul Herța a fost celebrată Ziua Toleranței

În  Ținutul Herța a fost celebrată Ziua Toleranței

În fiecare an, pe 16 noiembrie, este sărbătorită o zi foarte importantă și neobișnuită - Ziua Internațională a Toleranței, care a fost introdusă  în 1995, în conformitate cu decizia UNESCO.

Din 1996, Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluţia 51/95, invită statele membre să celebreze în fiecare an, la 16 noiembrie, Ziua Internaţională a Toleranţei prin activităţi la care să participe atât instituţiile de învăţământ, cât şi publicul larg.

Primele manifestări de acest gen au început în Anul ONU pentru Toleranţă (1995), proclamat de Adunarea Generală a ONU în 1993 (rezoluţia 48/126). La 16 noiembrie 1995, statele membre ale UNESCO au adoptat, în cadrul Conferinţei generale a UNESCO de la Paris, 'Declaraţia principiilor toleranţei', enunţată în 1986, la Paris, la întrunirea reprezentanţilor UNESCO, care defineşte termenul de toleranţă ca fiind respectul, acceptarea şi aprecierea diversităţii şi bogăţiei culturale, a modalităţilor de exprimare a calităţii fiinţei umane.

Cu acest prilej, în incinta bibliotecii centrale raionale „Gheorghe Asachi” din Ținutul Herța, a fost organizat un eveniment  la care au luat parte elevii clasei a 2-a de la școala cu predare în limba ucraineană de gradul I-III Herța. Celor prezenți în sală li s-a vorbit despre importanța și semnificația toleranței atât în trecut, cât  și în prezent.

De asemenea, copiii au luat parte la diverse jocuri tematice, care le-au adus zâmbete și bucurie.

BucPress

 

 

 

Distribuie:
Vizualizări: 241

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate