Știri Social
Redactor: Elvira Chilaru
13 iunie 2019

Ecologiștii ungari curăță râul Tisa de materialele plastice din regiunea Transcarpatia

Ecologiștii ungari curăță râul Tisa de materialele plastice din regiunea Transcarpatia

În perioada 14-18 iunie în Ungaria va avea loc  acțiunea tradițională de mediu PET Cupa, care vizează curățarea bazinului râului Tisa de  plastic și alte deșeuri menajere, informează Agenția BucPress.

Participanții planifică să construiască din PET-uri bărci de plastic  și apoi să se deplaseze de-a lungul cursului râului de frontieră  pentru a colecta  gunoiul transportat  de  apă. La  această "competiție" și-au  anunțat participarea 7 echipe.

Organizatorii au identificat în prealabil 12 dintre cele mai contaminate situri, inclusiv lacurile, unde echipele vor colecta sticle și alte deșeuri. Acțiunea este susținută de Ministerul Inovării și Tehnologiei.


Acțiunea ecologistă din  Ungaria  are o tradiție de peste zece ani. Trebuie remarcat faptul  că o mare parte din gunoiul menajer ajunge pe Tisa din regiunea Transcarpatia. Poate că a sosit  timpul să ne alăturăm eforturilor?

Printre altele, prima etapă a campaniei a început în primăvara acestui an. Câteva tone de PET-uri  (un total de peste 300 de saci mari de gunoi) au fost colectate de voluntarii maghiari pe malurile râului Tisa, lângă orașul Vasharoshnamen.

În general, mai mult de 50 de persoane s-au alăturat acțiunii, care a început la 1 martie 2019. Anul trecut, Greenpeace maghiar a cerut autorităților să pedepsească Ucraina pentru gunoiul aruncat  în râuri.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Distribuie:
Vizualizări: 245

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate