Știri Social
Redactor: Mirela Amarie
09 noiembrie 2018

20 de locuitori ai regiunii Cernăuți ar putea primi în premieră tratament profilactic împotriva infecției HIV

20 de locuitori ai regiunii Cernăuți ar putea primi în premieră tratament profilactic împotriva infecției HIV

În  curând regiunea Cernăuți va primi medicamente pentru 20 de cursuri de terapie antiretrovirală pe bază de contact primite de la Centrul de Sănătate Publică al Ministerului Sănătății al Ucrainei, potrivit Departamentului de Sănătate al Administrației de Stat Regionale Cernăuți, citat de BucPress.

Terapia antiretrovirală este pentru persoanele care prezintă un risc crescut de infecție cu HIV: femeile care oferă servicii sexuale, partenerii HIV-pozitivi, oameni care sunt constant în pericol de a avea această boală.

Tratamentul antiretroviral pentru infecţia HIV constă din medicamente care luptă împotriva infecţiei HIV prin încetinirea replicării HIV în organism. Medicamentele sunt deseori numite ca:

  • antiretrovirale
  • medicamente anti-HIV
  • medicamente antivirale HIV

În Europa, această metodă de prevenire este  folosită de mult timp. De exemplu, mamele infectate cu HIV au dreptul să-și alăpteze bebelușul, doar dacă femeia face terapie antiretrovirală, iar copilul terapia de contact. Această metodă preventivă ajută la prevenirea infecției cu HIV.

În Ucraina, acest tratament va fi introdus pentru prima dată. Terapia antiretrovirală este principalul tip de tratamentul pentru HIV şi SIDA. Nu este un leac, dar poate ajută oamenii să nu se îmbolnăvească de-a lungul multor ani. Tratamentul constă din medicamente care trebuie administrate în fiecare zi pe parcursul restului vieţii.

BucPress

 

 

Distribuie:
Vizualizări: 140

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate