Știri Politică
Redactor: Mirela Amarie
11 ianuarie 2019

Ucraina a suspendat încă un acord important din cadrul Comunității Statelor Independente

Ucraina a suspendat încă un acord important din cadrul Comunității Statelor Independente

În data de 10 ianuarie, la inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Comerțului din Ucraina, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a suspendat Acordul Ucrainei privind dezvoltarea activității de târguri și expoziții în Comunitatea Statelor Independente (CSI).

„Am analizat acordurile economice internaționale încheiate de Ucraina în cadrul CSI și am transferat lista Ministerului Afacerilor Externe cu recomandări de suspendare a acțiunii lor pentru Ucraina. Printre acestea se numără și Acordul privind dezvoltarea activității dezvoltarea activității de târguri și expoziții echitabilă în CSI. Având în vedere situația actuală și agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, dispozițiile și ideile prevăzute în acord nu corespund situației reale a lucrurilor”,  a declarat ministrul Dezvoltării Economice, Stepan Kubiv.

Trebuie remarcat faptul că acest acord a fost semnat în 1995 cu scopul formării unui spațiu economic și informațional unic în CSI. Documentul trebuie să prevadă promovarea realizărilor comune ale țărilor CSI în industrie, agricultură și alte sectoare ale economiei, științei, tehnologiei și culturii.

Vă reamintim că, la 23 mai 2018, președintele Ucrainei, Petro Poroshenko, a emis un decret privind retragerea Ucrainei din tratatele CSI,  iar în luna august 2018, Ucraina și-a închis toate reprezentanţile din ţările membre în Comunitatea Statelor Independente.

„Ucraina nu a ratificat statutul CSI și nu a devenit și nu a intenționat să devină membru cu drepturi depline al CSI. Acum vom revizui cu atenție toate tratatele internaționale încheiate în cadrul CSI și să ieșim din cele în care găsim chiar și cea mai mică discrepanță cu interesele naționale”,  declarase atunci Poroșenko.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 258

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate