Știri Politică
Redactor: Elvira Chilaru
09 februarie 2019

Liderilor maghiarilor din Ucraina: „Nu există candidați pe care să-i sprijinim la alegerile prezidențiale”

Liderilor maghiarilor din Ucraina: „Nu există candidați pe care să-i sprijinim la alegerile prezidențiale”

Vasile Brenzovych, președintele Asociației culturii maghiare din Transcarpatia (KMKS), deputat al poporului  din Ucraina (Blocul Petro Poroșenko) a declarat pentru publicația Origo din Ungaria că nici unul dintre candidații la funcția de președinte al Ucrainei nu poate fi susținut  de minoritatea maghiară, dat fiind faptul că  ideile candidaților nu coincid cu interesele reale ale minorităților naționale.

De asemenea, el a vorbit despre experiența amară a acordurilor anterioare cu politicienii ucraineni: „Am convenit  cu diferiți candidați în preajma alegerilor  anterioare, dar promisiunile lor nu au fost mai târziu onorate, de aceea ungurii  au o atitudine foarte sceptică“.

Liderul maghiarilor din Ucraina a menționat că sunt doi candidați cu perspective promițătoare: Timoșenko și Poroșenko. Cu toate acestea, el consideră că programul electoral al lui Poroșenko este naționalist, deoarece vizează în mod clar reducerea drepturilor minorităților naționale. Acei candidați care sunt mai mult sau mai puțin acceptabili pentru  minoritatea maghiară,  nu au practic nici o șansă să intre în a doua rundă a cursei electorale.

Liderul maghiarilor transcarpatieni  a spus  că nu merită  să  se aștepte la schimbări în politica lui  Poroșenko față de minorități, în pofida  faptului că guvernatorul Transcarpatiei,  Ghennadi Moskal. este reprezentantul lui în regiune.

Potrivit lui Brenzovych,  susținerea maghiarilor   din  Transcarpatia de către  Moskal a fost doar un truc politic prin care el miza  să câștige favoarea lor pe care acum vrea s-o utilizeze în promovarea campaniei lui Poroșenko.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 345

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate