Știri Politică
14 februarie 2018

Kremlinul a confirmat conversația telefonică dintre Petro Poroșenko și Vladimir Putin privind schimbul de prizonieri și cercetarea catastrofei aeriene AN-148

Kremlinul a confirmat conversația telefonică dintre Petro Poroșenko și Vladimir Putin privind schimbul de prizonieri și cercetarea catastrofei aeriene AN-148

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko şi Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin au avut o convorbire telefonică cu privire la realizarea schimbului de prizonieri şi cercetarea catastrofei aeriene AN-148 produsă la 80 km sud-est de Moscova. În plus, liderii celor două state au discutat despre necesitatea îndeplinirii Acordurilor de la Minsk.

 Potrivit corespondentului UNIAN în Rusia, despre aceasta a menţionat secretarul de presă al Preşedintelui rus, Dmitrii Peskov. Potrivit lui, într-adevăr la 12 februarie curent între şefii celor două state a avut loc o convorbire telefonică. „Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko a transmis lui Vladimir Putin condoleanţe în legătură cu prăbuşirea aeronavei ruseşti Antonov AN-148 în apropiere de Moscova. În plus, cei doi au vorbit despre disponibilitatea unei cooperări în ceea ce priveşte cercetarea cauzelor accidentului aerian”, a spus Dmitrii Peskov.

Totodată, el a menţionat, că în timpul conversaţiei telefonice au fost atinse mai multe chestiuni, între care şi schimbul de prizonieri conceput înainte de Anul Nou. Peskov a subliniat că această temă a fost discutată cu lux de amănunte de către şefii celor două state. O atenţie deosebită a fost acordată necesităţii îndeplinirii Acordurilor de la Minsk.

Potrivit UNIAN, anterior pe site-ul publicaţiei ZN.UA a fost publicată informaţia despre aceea că la 12 februarie curent  Petro Poroşenko a avut o convorbire telefonică cu omologul său rus, Vladimir Putin. Discuţia a avut loc la iniţiativa părţii ucrainene cu prilejul aiversării celor 3 ani de la semnarea Înţelegerilor de la Minsk. Acest fapt a fost confirmat de serviciul de presă al Admnistraţiei Preşedintelui Ucrainei. „Preşedintele Ucrainei a avut o discuţie telefonică cu Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin în vederea activizării schimbului de prizonieri ucrainei, în special a persoanelor capturate în teritoriile ocupate. De asemenea, au fost discutate chestiunile privind ordinea de zi a reuniunii miniştrilor de externe în formatul Normandia, programată pentru 16 februarie la Münhen. Convorbirea telefonică a avut loc sub coordonarea partenerilor europeni din formatul normand şi aliaţii americani”, se specifică în comunicatul de presă al Administraţiei Preşedintelui Ucrainei.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 284

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate