Știri Politică
Redactor: Marin Gherman
17 ianuarie 2018

Comuna Ciudei din regiunea Cernăuți a semnat un acord de înfrățire cu orașul Cajvana din județul Suceava

Comuna Ciudei din regiunea Cernăuți a semnat un acord de înfrățire cu orașul Cajvana din județul Suceava

La 14 ianuarie primarul comunei Ciudei, regiunea Cernăuți, Ucraina, Anatolie Pițul și primarul orașului Cajvana, județul Suceava, România, Gheorghe Tomăscu au semnat un acord de înfrățire între cele două localități – informează Agenția BucPress.

Acordul de înfrățire prevede inițierea unei cooperări multidimensionale între cele două entități administrative din Ucraina și România, care include inclusiv componente culturale.

Comuna Ciudei a apărut în urma comasării satelor Ciudei și Igești în cadrul unei comunități teritoriale unite, proces lansat de reforma descentralizării din Ucraina.  Comuna include, de asemenea, localitatea Crăsnișoara Nouă. Ciudei se află la 40 de kilometri de Cernăuți și la mai puțin de 20 de kilometri de frontiera cu România. La ultimul recensământ, 80% dintre locuitorii Ciudeiului  s-au declarat români.

Cajvana este un oraș în județul Suceava, format din localitatea componentă Cajvana și din satul Codru. Localitatea este cunoscută în special pentru stejarul multisecular, despre care legenda spune că la umbra sa au poposit însuși domnitorul Moldovei Ștefan cel Mare și oștenii săi, probabil în anul 1476.  

BucPress

Foto - Romena Motrescu


Distribuie:
Vizualizări: 578

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate