Politică
Redactor: Elvira Chilaru
25 februarie 2020

Buget de 500.000 de euro: Kosice și Ujgorod participă la proiectul privind transparența autoguvernării

Buget de 500.000 de euro: Kosice și Ujgorod participă la proiectul privind transparența autoguvernării

În perioada 23 martie - 3 aprilie, în orașul slovac Kosice vor avea loc Zilele Ucrainei. Manifestările sunt organizate în sprijinul dezvoltării cooperării transfrontaliere dintre Ucraina și Slovacia.

Cu această ocazie, luni a avut loc o conferință de presă cu participarea primarul orașului  Kosice,  Jaroslav Polacek.

El a spus că unul dintre domeniile cooperării transfrontaliere este proiectul comun cu participarea orașelor  Kosice, Ujgorod, Harkiv și orașul norvegian Sør-Varanger, care este axat pe transparența funcției  de autoguvernare.

„Dacă Kosice va atinge  succes în proiect, acesta va fi un exemplu demn de urmat  pentru autoritățile ucrainene în acest domeniu”, a spus domnul Polacek.

Proiectul, cu un buget total de aproape 500.000 de euro, urmărește, printre altele, să apropie Ucraina de UE.

Primarul a mai informat că a reușit să găsească resurse pentru repararea bisericii din Ujgorod și a turnului orașului din Kosice. El a adăugat că lucrează și cu parteneri din Ucraina în domeniul energiei și educației.

Pe parcursul Zilelor Ucrainei  la Kosice vor avea loc conferințe și discuții pe teme de cooperare slovacă-ucraineană, în special cu orașele Ujgorod și Mucacevo.

Va fi un eveniment sportiv numit „Mila veteranilor”, la care vor participa militari, combatanți din estul Ucrainei.

Zilele Ucrainei 2020 la Kosice vor oferi ocazia de a lua cunoștință de cultura și mentalitatea regiunilor Ucrainei. Ansambluri ucrainene vor prezenta  spectacole. Va fi inaugurată și o  expoziție a Muzeului Cămășii Brodate  din Kiev, care va fi prezentată de fondatoarea  lui, Tatiana Protceva, care și-a schimbat concepția despre meșteșugurile ucrainene. Vor fi degustări de bucate ucrainene, competiții sportive, ateliere de creație și alte evenimente.

Zilele Ucrainei vor  începe pe 23 aprilie cu inaugurarea  expoziției pictorului și profesorului ucrainean,  Ivan Kulets și se vor încheia cu un program de concert în centrul orașului pe 30 aprilie.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 189

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți