Știri Politică
17 ianuarie 2018

La Kiev, în fața parlamentului Ucrainei, au avut loc ciocniri violente între poliție și un grup de protestatari

 La Kiev, în fața parlamentului Ucrainei, au avut loc ciocniri violente între poliție și un grup de protestatari

Ieri, în fața parlamentului Ucrainei, au avut loc ciocniri violente între poliție și un grup de protestatari, în timp ce deputaţii discutau noua legislație desprereintegrarearegiunilor separatiste din estul țării. Violențele au izbucnit când protestatarii au dat foc la cauciucuri și la steagul Rusiei, transmite Radio Cernăuţi cu referire la informaţia difuzată de Radio Europa Liberă. 

Potrivit poliției, un polițist a fost rănit și un protestatar arestat, iar în zonă fuseseră desfășurați 3.800 de polițiști. Protestatarii erau doar câteva zeci.

Protestatarii doresc ca legea să fie trecută de urgență prin Radă și să păstreze prevederile care consideră Rusia „agresor”, atât în regiunile Donețk și Lugansk, ca și în peninsula Crimeea, anexata de Rusia în 2014.

În lecturile anterioare ale legii, ea a provocat violențe și între parlamentarii Radei, între sprijinitorii legii – partidul președintelui Poroșenko, partidul fostului premier Arseni Iațeniuk, Frontul Poporului, și opoziția care reprezintă fostul partid al Regiunilor al fostului preşedinte pro-rus Victor Ianukovici.

Parlamentarii ucraineni ar putea discuta și crearea unei Curţi Supreme Anticorupție, o recomandare și a Fondului Monetar Internațional.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 213

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate