Opinie
Redactor: Mirela Amarie
03 ianuarie 2018

Regiunea Cernăuți nu se află în urmă față de celelalte regiuni din Ucraina în ratingurile anului 2017

Regiunea Cernăuți nu se află în urmă față de celelalte regiuni din Ucraina în ratingurile anului 2017

Pe parcursul anului 2017, regiunea Cernăuți s-a clasificat în diferite rating-uri, ocupând locuri diverse și nu s-a aflat printre outsideri – informează Agenția BucPress.

Astfel, regiunea Cernăuți este a doua în Ucraina, conform evaluării ratingurilor instituțiilor medicale. În fiecare an, pe baza rezultatelor activității sectorului medical în fiecare dintre regiuni, Ministerul Sănătății al Ucrainei formează un rating general comparativ al activității instituțiilor medicale.

În special, în funcție de rezultatele ratingului pentru anul 2016, regiunea Cernăuți a devenit cea mai bună din Ucraina și a primit al doilea loc din rating,  primul loc ocupându-l regiunea Jitomir.

Cu toate acestea, în evaluarea transparenței regiunilor din Ucraina, Cernăuțiul se află pe penultima poziție. Evaluarea a fost determinată de rezultatele sondajului, răspunsurile la cererile de informații transmise prin intermediul unui „client ascuns” și informațiilor deschise de pe site-uri. Au fost evaluate 22 de consilii regionale, cu excepția teritoriilor ocupate temporar.

Un studiu similar a fost realizat pentru consiliile urbane din Ucraina. În concluzie, cel mai transparent oraș din Ucraina - Sumî. Cel mai puțin transparent este Novomoskovsk. Cernăuțiul a ocupat locul al 12-lea în clasament, după ce a primit marcajul C+.

Într-un alt rating al orașelor din Ucraina – „Competitivitatea regiunilor și evaluarea regională a climatului de afaceri din Ucraina” s-a analizat competitivitatea celor 24 de regiuni din țară. Potrivit ratingului, cel mai înalt indice al mediului de afaceri regional al Ucrainei pentru 2017 este în Kiev, cel mai mic este în Lugansk, în ceea ce privește Cernăuțiul, i-a revenit locul 15 în clasament.

A fost remarcată în multe evaluări și Universitatea Națională Cernăuți, numită după Yuri Fedkovich. Universitatea a ocupat locul 6 printre cele mai populare instituții de învățământ superior din cadrul companiei introductive din anul 2017.

De asemenea, evaluările turistice nu au ocolit regiunea noastră. De exemplu, grădina botanică a orașului Cernăuți este una dintre cele mai vechi din Ucraina. Copacii, arbuștii și florile sunt plantate în parc, iar unele compoziții de peisaj au fost create. Expunerea plantelor este în funcție de proprietățile geografice, iar mulți copaci au o vârstă mai mare de 100 de ani.

Regiunea Cernăuți de asemenea se poate mândri și cu oamenii ei de succes, cum ar fi Paul Pshenichka, câștigătorul premiului Global Teacher Award Ukraine 2017, care a intrat în clasamentul anual al revistei Focus „Top 100 cei mai importanți ucrainieni”. Astfel,  pentru prima dată pe lista celor mai influenți oameni din Ucraina s-a clasificat un profesor. Timp de 47 de ani, Pavel a predat fizica și astronomia și, după spusele dumnealui, au trecut prin mâinile sale circa 4.000 de elevi.

Mirela AMARIE pentru BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 588

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate