Opinie
Redactor: Svetlana Pantea
12 februarie 2018

Înaltul Comisar OSCE pentru Minoritățile Naționale sprijină bilingvismul în sistemul de învățământ din Ucraina

Înaltul Comisar OSCE pentru Minoritățile Naționale sprijină bilingvismul în sistemul de învățământ din Ucraina

Înaltul Comisar pentru Minoritățile Naționale, Lamberto Zannier, sprijină proiectul bilingvismului în sistemul educațional din Ucraina cu scopul păstrării identităţii minorităților naționale şi consolidării rolului limbii de stat. Despre aceasta, potrivit unui raport al OSCE, el a menţionat în urma vizitei de lucru întreprinse în regiunea Transcarpatia. În special, el a vizitat oraşele Ujgorod, Mukacevo, Berehove și localitatea Solomonove.

În timpul vizitei au fost discutate o serie de chestiuni privind minorităţile naţionale şi autorităţile locale. O atenţie deosebită a fost acordată problemelor minorităţilor privind educaţia. Totodată, el a făcut un schimb de opinii cu reprezentanții autorităților locale, minorităților naționale și specialiști în educație, cu privire la modalităţile de implementare a Legii Educației din Ucraina. De asemenea, reprezentatul OSCE a vitizat câteva şcoli, inclusiv şcoala în care se implementează proiectul pilot cu privire la educația bilingvă.

„Educația bilingvă este un mod eficient de a găsi un echilibru între conservarea și promovarea identității minoritare, care permite în acelaşi timp integrarea socială de succes prin consolidarea rolului limbii de stat“, - a spus Lamberto Zannier. În acest sens, el a salutat utilizarea acestei abordări în regiunea Transcarpatică, care este una multinațională. Detalii în raportul OSCE (AICI)

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 331

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate