Opinie
14 iunie 2018

Freedom House: “Extremismul de dreapta - o amenințare la adresa democrației ucrainene”

Freedom House: “Extremismul de dreapta - o amenințare la adresa democrației ucrainene”

 “Extremismul de dreapta este o ameninţare pentru dezvoltarea democratică a societății ucrainene”, se specifică în raportul Organizației pentru drepturile omului Freedom House “Extremismul de dreapta - o amenințare la adresa democrației ucrainene”.

Activiștii pentru drepturile omului indică faptul că în primii 20 de ani de independenţă a Ucrainei, grupurile de extremă dreaptă au fost „elemente marginale ale societății“, dar după Euromaidanul din Kiev (Revoluţia Demnităţii) și începutul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei - „punctele de vedere ale naţionaliştilor extremişti și unor grupuri, precum şi ale predicatorilor și propagandiștilor acestora sunt legitimate de masele largi ale populaţiei”, se specifică în raportul publicat de organizaţia internaţională neguvernamentală pentru apărarea drepturilor omului Freedom House, citat de Focus.ua.

În același timp, în raport se menţionează că forțele de ultra-dreapta nu au nici o șansă reală de a obține un sprijin semnificativ al alegătorilor la alegerile parlamentare și prezidențiale, iar formațiunile paramilitare, în ciuda experienței militare a membrilor acestora, precum și al accesului la arme, nu sunt capabile să sfideze statul.

Cu toate acestea, „grupurile extremiste“ încearcă, cu agresivitate, să impună voința lor societății ucrainene.

Activiştii pentru drepturile omului de la Freedom House specifică, “extremişti sunt Partidul Svoboda/„Libertate“, Corpul Naţional, Partidul politic Sectorul de Dreapta, organizaţiile “Mișcarea de voluntariat OUN“, Bratsvo/Frăția, C14, Carpatska Sici, UNA-UNSO și altele”.

Anterior, organizația Amnesty International a declarat că “autorităţile de la Kiev nu reuşesc să  prevină ori să oprească violenţa din partea grupărilor radicale, care este în continuă creștere începând cu 2015, și să-i pedepsească pe cei vinovaţi”.  

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 384

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate