Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
12 ianuarie 2019

Ucraina – unul din primii cinci exportatori de produse agricole în UE

Ucraina – unul din primii cinci exportatori de produse agricole în UE

Ucraina a intrat în top-ul celor 5 țări care furnizează produse agricole către Uniunea Europeană. Datele relevante au fost publicate de Comisia Europeană într-un studiu privind starea comerțului cu produse agricole începând din octombrie 2018.

„Importurile agricole din țări terțe pentru perioada de 12 luni din noiembrie 2017 până în octombrie 2018 au fost înregistrate la 115,2 miliarde de euro... Cele mai importante destinații în care importurile agricole provin din UE, în ultimele 12 luni sunt Brazilia (12,0 ) și Statele Unite (11,5), urmate de China, Argentina, Ucraina, Elveția, Turcia și Indonezia;  fiecare dintre aceste țări reprezintă 4,4 - 5,5 miliarde de euro”,  se arată în comunicat.

Volumul  exporturilor ucrainene către UE în perioada noiembrie 2017 - octombrie 2018 a scăzut ușor comparativ cu perioada similară din 2016-2017 - de la 5,4 miliarde euro la 5,1 miliarde de euro, cu un indicator absolut al unei scăderi a volumului livrărilor agricole către UE, la o valoare de 226 milioane EUR (-4,9%).

În același timp, Ucraina a ocupat primul loc în ceea ce privește ratele de creștere a importurilor agricole din țările UE.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 309

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate