Știri Economie
15 septembrie 2018

Ucraina contractează un miliarde de euro de la UE și negociază un nou acord stand-by cu FMI

Ucraina contractează un miliarde de euro de la UE și negociază un nou acord stand-by cu FMI

Președinele ucrainean Petro Poroșenko a declarat că Ucraina are nevoie de sprijinul financiar al Fondului Mondial Internațional și de credite externe pentru că are o datorie externă foarte mare, scrie Pagina de Rusia, citată de Radio Cernăuți.

În acest moment, Ucraina are cu FMI un acord stand-by de 17,5 miliarde de dolari, iar reprezentanta președinției în Parlament a anunțat că au început negocierile pentru un nou acord.

Poroșenko și-a început discursul reafirmând că Ucraina vrea să se integreze în NATO și UE. „Fără Ucraina, Uniunea Europeană nu este întreagă” a susținut președintele Poroșenko.

La Kiev a fost semnat acordul de împrumut între Ucraina și Comisia Europeană cu privire la al 4-lea program de asistență macrofinanciară în valoare de un miliard de euro, precum și un memorandum de înțelegere.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 225

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate