Știri Economie
Redactor: Elvira Chilaru
10 ianuarie 2019

Răspundere penală în Ucraina pentru exportul ilegal de lemn

Răspundere penală în Ucraina pentru exportul ilegal de lemn

De la 1 ianuarie 2019 pentru transportul de lemn sau cherestea, soiuri valoroase sau rare de  arbori,  este  prevăzută  răspundere  penală în Ucraina.

Modificările  corespunzătoare au fost introduse în Codul Penal  al Ucrainei, care a fost completat cu un nou articol 2011 „Trecerea prin frontiera vamală a Ucrainei în afara controlului vamal sau prin  tăinuirea de  controlul vamal a lemnului sau cherestelei de arbori, soiuri  valoroase și rare, produse din lemn brut și alte material forestiere interzise pentru export de pe teritoriul vamal al Ucrainei”.

Arborii de soiuri rare și valoroase, în conformitate cu Legea Ucrainei „Cu privire la particularitățile reglementării de stat a activității  entităților de afaceri asociate cu vânzarea și exportul de produse forestiere“ includ salcâmul, mesteacănul, vișinul,  părul, nucul, castanul, arbori din genul Tees (Táxus baccáta), cireș, frasin, ienupăr.

De asemenea, legea menționată  provizoriu, pe o perioadă de  10 ani interzice  exportul de pe teritoriul vamal al Ucrainei în regimul vamal de export al lemnului brut (cod 4403 UKTZED): arbori cu excepția pinilor  - de la  1 noiembrie 2015; specii de lemn de pin - începând cu 1 ianuarie 2017.

Nu  se permite  exportul (transferul) de către  cetățeni de pe teritoriul  vamal al Ucrainei în regim vamal  indiferent de valoarea totală a facturii incluse în lista stabilită de către Cabinetul de Miniștri al Ucrainei în  28 mai 2012 № 468 „Cu privire la aprobarea listei de circulație a mărfurilor  (transferul ) interzise de a fi  transportate de cetățeni  în afara teritoriului vamal al Ucrainei ".

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 351

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate