Economie
Redactor: Elvira Chilaru
26 februarie 2020

Prima întreprindere de reciclare a deșeurilor din Transcarpatia – închisă, după ce a fost construită pe banii UE

Prima întreprindere de reciclare a deșeurilor  din Transcarpatia – închisă, după ce a fost construită pe banii UE

Construcția unei fabrici de prelucrare a deșeurilor din satul Janoshi, raionul Beregovo, regiunea Transcarpatia, a început în 2012 din fonduri UE - bugetul total a fost de 973.523 euro, notează Agenția BucPress.

Încă în  2015, în prezența unor personalități marcante a fost deschisă solemn o linie de sortare a deșeurilor la prima întreprindere de profil în satul  Janoshi. Se prevedea  reciclarea a 30 de mii de tone de deșeuri pe an.

În Transcarpatia, autoritățile locale au  promis  să construiască încă trei fabrici de prelucrare a gunoiului cu atragerea  investițiilor europene.

Cu toate acestea, promisiunea n-a fost onorată nici chiar  peste trei  ani. Și astăzi întreprinderea  care trebuia să servească 40 de localități din raionul Beregovo  și din  raioanele  vecine se află într-o stare de delăsare  absolută.

Imediat după ce a fost tăiată panglica s-a așternut tăcerea. După cum s-a dovedit, uzina nu a putut funcționa, deoarece nu dispunea de un spațiu special   în apropiere pentru depozitarea deșeurilor.

Serviciul  Securității de Stat  a deschis un dosar  pentru însușirea ilegală din bugetul de stat  a  3,52 milioane grivne de către autoritățile locale din  Janoshi, raionul Beregovo.

Omul de afaceri Victor Buchinsky, care se ocupă de sortarea gunoiului în orașul Beregovo, a vizitat recent întreprinderea  de reciclare a deșeurilor solide din satul Janoshi.

"Această uzină ar putea prelucra 20-30 de mii de tone de deșeuri pe an. Personal, sunt foarte mulțumit de ceea ce am văzut,  pe de o parte și foarte supărat pe de altă parte. Sunt foarte mulțumit și mândru,  raionul Beregovo  are o fabrică modernă, europeană, dar, spre regret, ea  nu  funcționează încă. După cum mi s-a spus, întreprinderea   menționată  mai sus pentru a  funcționa necesită încă  283 milioane grivne  (10 milioane EUR)", a spus Victor Buchinsky.

Și el se întreabă retoric: oare nu merită să scăpăm de deșeurile menajere,  care deja au inundat orașele, râurile și pădurile noastre. Omul speră că într-o zi această problemă va fi soluționată. Din păcate, actualul guvern denotă nepăsare  crasă  față de  această problemă atât de dureroasă pentru Transcarpatia ...

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 288

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți