Știri Economie
Redactor: Mariana Struț
12 august 2019

O nouă creștere a prețurilor la produsele alimentare în regiunea Cernăuți

O nouă creștere a prețurilor la produsele alimentare în regiunea Cernăuți

În toamna anului 2019 se așteaptă o nouă creștere a prețurilor la produsele alimentare în regiunea Cernăuți. Vor fi în creștere prețurile la pâine, hrișcă și cartofi. Aceste prognosticuri sunt făcute de specialiști în domeniu.

Prețurile la pâine, făină și paste făinoase vor fi în creștere până la sfârșitul toamnei. În linii generale creșterea poate ajunge la 15% în ceea ce privește produsele din grâu.

”Din păcate în Ucraina grâul este semănat în cantități insuficiente, luând în considerație faptul că această cultură este și exportată. Ca rezultat făină de grâu va fi foarte puțină. Asupra prețului la produsele făinoase influiențează și posibila scumpire a combustibilului”, a specificat directorul adjunct al Confederației ucrainene agrare Natalia Zarițka.

Ca rezultat în toamna anului 2019 prețul unei franzele poate ajunge la 16 grivne. Un kilogram de făină superioară la 17-18 grivne, pasta făinoasă la 15 grivne per kilogram.

La fel vor crește în preț și legumele. Prețul la roșii, ceapă și varză va crește cu 5%, iar cartofii cu 10-15%.

În sezonul următor costul ouălor de găină va crește cu 5-20%. Adică pentru 10 ouă cernăuțșenii vor plăti circa 26-28 grivne. Laptele, brânza și untul în luna noiembrie se vor scumpi cu 17- 25%.

Costul cărnii de porc urmează să se ridice cu 6%.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Ultimile știri Economie
Distribuie:
Vizualizări: 173

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate