Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
09 noiembrie 2018

Noi legi privind automobilele cu numere europene. Ce a hotărât Rada Supremă?

Noi legi privind automobilele cu numere europene. Ce a hotărât Rada Supremă?

Știrea finalului de săptămână este despre „Euro Rabla”. Rada Supremă a Ucrainei a adoptat două proiecte de legi care vor modifica regulile pentru proprietarii unor astfel de mașini – informează BucPress.

Au votat 245 de parlamentari. În special, documentul propune modificări la un număr de articole din Codul vamal al Ucrainei. Condițiile de prelungire a perioadei de timp prestabilite pentru importul temporar de vehicule cu scop comercial și punerea în aplicare a altor operațiuni cu astfel de vehicule în cazurile prevăzute de Cod se extind. În același timp, versiunea care a acționat anterior prevede prelungirea admiterii temporare numai în cazul sechestrului.

Vă reamintim că, în urmă cu patru luni, Rada Supremă a adoptat în primă lectură două proiecte de lege cu privire la așa-numitele „Euro Rable ”.

Primul dintre ele - implică modificarea formulei de calcul a accizelor la autoturisme, care va fi efectiv redusă, iar al doilea - crește responsabilitatea pentru încălcarea normelor vamale, în special pentru persoanele care importă în Ucraina o mașină în regim tranzit sau în regim  de import temporar.

Cum vor fi amendați proprietarii?

Legea prevede o penalizare pentru depășirea termenului de la 10 la 20 de zile - 17 mii UAH, de la 20 la 30 de zile - 85 mii UAH, pentru mai mult de 30 de zile (precum și pentru pierderea sau dezasamblarea vehiculelor) - 170 mii UAH, ori confiscarea prin hotărâre judecătorească.

Proiectul prevede posibilitatea întocmirii unui protocol privind încălcarea regulilor vamale în absența unei persoane care este atrasă de responsabilitatea administratorului și ulterior transferată unei astfel de persoane prin adresa (domiciliul sau reședința reală) pe care o are la dispoziție autoritățile de venituri și cheltuieli.

Poliția națională va primi dreptul de a verifica automobilele aduse din UE

Legea prevede un mecanism de interacțiune a colaboratorilor vamali, ofițerilor de poliție și a polițiștilor de frontieră și crearea unui sistem automat de schimb de informații. Astfel, Poliția Națională va avea dreptul să verifice mașina cu numere europene, iar cei care au depășit termenul perioadei de timp prestabilite,dar vor călători, vor fi pedepsiți cu amenzi usturătoare.

În plus, datoria organismelor de venituri și taxe este de a transfera informații Serviciului de Stat pentru Grăniceri al Ucrainei și Poliției Naționale cu privire la încălcările reglementărilor vamale, precum și informații privind persoanele și condițiile de import temporar sau circulație a vehiculelor în regimul de tranzit vamal pentru controlul pe teritoriul vamal al Ucrainei.

O altă schimbare va fi prețul accizelor

Există  trei componente care vor fi luate în considerare la calcularea valorii accizelor. Primul - rata de bază. Al doilea - coeficientul  motorului. A treia - vârsta mașinii.

Rata de bază pentru o mașină cu un motor pe benzină de până la 3000 de metri cubi. cm - 50 de euro, peste 3000 de metri cubi. cm - 100 de euro, pentru o mașină cu o capacitate de motor diesel de până la 3.500 metri cubi. cm - 75 de euro, peste 3.500 metri cubi. cm  - 150 de euro.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 254

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate