Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
12 ianuarie 2018

În 2018 va fi alocat aproape 1 miliard de grivne sub forma de compensare pentru costul echipamentelor agroindustriale

În 2018 va fi alocat aproape 1 miliard de grivne sub forma de compensare pentru costul echipamentelor agroindustriale

Din bugetul de stat planificat pentru 2018, 6,3 miliarde UAH sunt destinate pentru complexul agroindustrial, iar 945 milioane UAH vor fi alocate programului de compensare pentru costul mașinilor și echipamentelor, potrivit serviciului de presă al Asociației Agroindustriale din Ucraina – informează BucPress.

Comparativ cu anul trecut, suma de finanțare pentru aceste scopuri a crescut cu 42% (550 milioane UAH în 2017).

Anul  trecut fermierii  au folosit doar 24% din tehnologia de compensare a costurilor de program, care este doar puțin peste 134 de milioane de dolari. În 2017 fermierii autohtoni au achiziționat aproximativ 80 de tractoare, 1 recoltă de cereale și mai mult de 2000 de unități de cultivare a solului și mașini de însămânțare pentru o sumă totală de 804,3 milioane UAH.

Potrivit lui Oleg Nesterov, coordonatorul comitetului de tehnologie al Asociației „Clubul Ucrainean al Agrobusiness-ului” dublarea finanțării pentru program pare a fi ilogică, chiar dacă piața tehnologică s-a dublat în ultimul an.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 218

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate