Știri Economie
09 noiembrie 2018

Curtea Constituțională a Ucrainei a justificat anularea plății pentru îngrijirea copiilor până la 3 ani

Curtea Constituțională a Ucrainei a justificat anularea plății pentru îngrijirea copiilor până la 3 ani

Curtea Constituţională a Ucrainei a recunoscut ca fiind legitimă anularea plăţilor pentru îngrijirea copiilor până la vârsta de 3 ani şi reducerea sumei mijloacelor băneşti pentru naştere – informează BucPress.

Despre aceasta a anunțat serviciul de presă al Curții Constituționale a Ucrainei cu referire la decizia luată anterior.

Curtea Constituțională a examinat adresarea a 50 deputaţi ai Radei Supreme referitoare la faptul dacă corespunde Constituţiei punctul 7 al capitolului 2 al legii „Cu privire la preântâmpinarea catastrofei financiare şi crearea  premizelor pentru creşterea economică a Ucrainei”.

Prin adoptarea legii respective, care a intrat în vigoare la 1 iulie 2014, a fost prevăzută reducerea sumei de bani pentru naşterea celor de al doilea  şi al treilea copil şi stabilirea unui ajutor social unic – de 41 mii 280 grivne. Totodată a fost anulată plata pentru îngrijirea copilului până la 3 ani.

Curtea Constituţională a decis că  dreptul constituţional al protecţiei sociale se referă doar la dreptul la obținerea pensiei. Ajutorul social pentru îngrijirea copilului e un ajutor din partea statului şi el are rolul de stimul şi nu e prevăzut în Constituţia  Ucrainei. 

Mariana STRUȚ pentru Agenția BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 234

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate