Știri Economie
07 februarie 2019

Contrabandă cu snowmobilul la granița cu Ucraina

Contrabandă cu snowmobilul la granița cu Ucraina

 

Poliția de Frontieră Suceava s-a confruntat cu un caz de contrabandă mai puțin obișnuit. Traficanții de țigări de la granița cu Ucraina folosesc, mai nou, snowmobile pentru a aduce în România marfă pentru piața neagră, prin zonele muntoase, informează Evenimentul Zilei.

Aproximativ 6.500 de pachete de ţigări au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus după ce au transportate peste graniță cu snowmobilele, potrivit sursei citate.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) a anunțat că un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus a depistat, luni, într-o zonă muntoasă, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării colete cu ţigări cu ajutorul unor snowmobile.

Ţigările de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 76.000 de lei, urmau să ajungă pe piaţa neagră din România. Marfa şi cele două snowmobile folosite la activitatea infracţională au fost indisponibilizate de poliţiştii de frontieră.

Tot la granița cu Ucraina, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Siret au descoperit, luni dimineața, un microbuz în care se aflau 8.000 de pachete de ţigări de contrabandă. Oamenii legii au observat, cu aparatura din dotare, câteva persoane care transportau peste frontiera de stat, din Ucraina în România, mai multe colete voluminoase.

Imediat, un echipaj mobil a acţionat pentru reţinerea persoanelor, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin. La faţa locului, poliţiştii de frontieră au descoperit abandonat un microbuz înmatriculat în Ucraina şi mai multe colete cu ţigări.

„Autovehiculul folosit la activitatea infracţională şi ţigările au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.000 de pachete ţigări. Microbuzul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de 93.600 lei a fost ridicată în vederea confiscării”, arată Poliția de Frontieră.

IGPF anunţă, totodată, că, duminică seară, poliţiştii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Ulma, un grup de persoane care se deplasa de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

„Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce şi pentru că acestea nu s-au supus, a fost executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor, abandonând coletele şi fugind spre localitatea Ulma”, se menţionează în comunicatul de presă.

Imediat, au fost anunţate autorităţile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului, procedându-se totodată la verificarea şi supravegherea zonei.

La faţa locului, poliţiştii de frontieră au descoperit abandonate nouă colete cu ţigări în care se aflau 14.977 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 175.231 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă.

 

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

sursa foto: evz.ro

Distribuie:
Vizualizări: 261

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate