Știri Economie
Redactor: Elvira Chilaru
08 ianuarie 2019

Cifra zilei: Muncitorii sezonieri au transferat în Ucraina 8,16 miliarde USD

Cifra zilei: Muncitorii  sezonieri au transferat în Ucraina 8,16 miliarde USD

Și acestea sunt calculele doar pentru trei trimestre  ale anului 2018. Suma respectivă a fost numită de jurnaliștii TV  Hromadske, cu  referire la datele Băncii Naționale a Ucrainei.

Potrivit băncii centrale ucrainene, pe parcursul celor trei trimestre ale anului 2018, muncitorii sezonieri  ucraineni au transferat  în țară 8,16 miliarde de dolari, cu  o creștere de 22,6% față de aceeași perioadă din  2017.

Banca Națională a luat în considerare atât transferurile bancare oficiale, cât și transferurile efectuate pe canale neoficiale.

Cei mai mulți bani au fost transferați  de salariații din Polonia - 2,72 miliarde de dolari. Pe al doilea loc – sunt  transferurile din Rusia - 822 milioane de dolari.

Cu toate acestea, în ultimii ani, transferurile din Rusia au scăzut substanțial, în timp ce transferurile din țările UE s-au dublat față de 2015.

De asemenea, transferurile financiare din America sunt în creștere. Astfel, în al treilea trimestru al anului 2018 -  226 milioane de dolari au fost transferați din SUA în Ucraina.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 316

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate