Știri Economie
Redactor: Elvira Chilaru
08 februarie 2019

China promite investiții serioase în regiunea Transcarpatia

China promite investiții serioase în regiunea Transcarpatia

Comitetul guvernamental chinez și-a exprimat interesul în stabilirea unor relații de cooperare cu întreprinderile din Transcarpatia și realizarea de investiții serioase.

Șeful Administrației Regionale de stat din Transcarpatia, Ghenadi Moskal, a avut o întâlnire de lucru cu delegația Guvernului Republicii Populare Chineze, condusă de vice-președintele Comitetului pentru Promovarea Comerțului Internațional Jenny Denfen.

Jenny Denfen a spus că timp de peste 60 de ani Comitetul guvernamental se preocupă de  comerțul internațional, sectorul industrial și proiectele de investiții la nivel mondial. După întâlnirea cu oficialii ucraineni și partenerii de la  Kiev, reprezentanți Chinei au  mers prin regiuni și au început de la Transcarpatia.

„Am auzit ecouri favorabile despre ținutul dumneavoastră, avem prieteni  aici”, a spus Jenny Denfen. „China este interesată în primul rând în dezvoltarea industriei de prelucrare, nu numai de producția de materii prime. Este vorba despre construcția de întreprinderi, inclusiv pentru fabricarea materialelor de construcții, panouri solare și termoelemente pentru uz individual. Experiența noastră în aceste domenii este enormă, nu numai în China, dar și în străinătate. V-am ascultat și chiar mi-ați sugerat  ideea de a crea un parc industrial pe scară largă aici”, a spus oficialul chinez.

Drept rezultat al întrevederii, a fost semnat un acord de cooperare strategică între Departamentul industriei de construcții din cadrul  Comitetului Chinez pentru  favorizarea dezvoltării  comerțului internațional  și Administrația  regional de stat Transcarpatia. Părțile vor continua dialogul de fond privind cooperarea în anumite ramuri,  ne-au informat la  Centrul de  presă  al Administrației regionale  de Stat Transcarpatia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Distribuie:
Vizualizări: 149

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate