Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
04 ianuarie 2019

Care produse s-au scumpit la Cernăuți de la începutul iernii?

Care produse s-au scumpit la Cernăuți de la începutul iernii?

În luna decembrie 2018, în Ucraina, prețurile produselor din coșul social au crescut cu 87%, cel mai mult scumpindu-se legumele tradiționalului ciorbe (borș) ucrainene (sfecla, varza, cartofii și ceapa).

„Sfecla roșie a crescut în preț cu 46%, varza albă - cu 30%, cartofii - 29%, ceapa - 24%, la acest preț adăugați 4% pentru morcovi, unt și carnea de vită”, a scris pe Facebook Alexey Doroshenko, director al asociației furnizorilor de lanțuri de magazine.

De asemenea s-au scumpit cu 2% pâinea de grâu din făină de prima și cea mai înaltă calitate, pâinea de secară, smântâna, brânza din lapte acru, pieptul de pui și slănina. Cu  1,5% a crescut   prețul la grâu, carnea de pui, cârnații fierți, franzela, peștele congelat, laptele și untul, iar mai puțin de 1% carnea de porc și orzul.

În schimb, au scăzut prețurile la zahăr, orez, hrișcă, ouăle de găină.

„În luna decembrie, creșterile relativ mici ale prețurilor produselor au fost observate datorită grivnei stabile, scăderea prețurilor combustibilului, creșterea salariului minim, moneda națională slabă a Turciei, din care o mare parte din legume și fructe vin în timpul iernii, deși experiența din ultimii 5 ani a arătat că în ianuarie Ucraina a început să înceapă o inflație ridicată, care a fost temperată doar în timpul verii, datorită factorului sezonier”, potrivit experților.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 262

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate