Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
09 noiembrie 2018

297 de posturi libere în orașul Cernăuți cu un salariu minim sub 500 USD la târgul locurilor de muncă

297 de posturi libere în orașul Cernăuți cu un salariu minim sub 500 USD la târgul locurilor de muncă

La 8 noiembrie, în incinta  filialei Centrului regional de ocupare a forței de muncă din Cernăuți, s-a desfășurat Târgul locurilor de muncă. Evenimentul a fost organizat de biroul de ocupare a forței de muncă pentru contabili, economiști, ingineri, manageri, funcționari publici, specialiști în bănci, dar și pentru alți specialiști – informează Agenția BucPress.  

„Există o tendință pe piața forței de muncă a orașului și a regiunii în care există mai multe posturi vacante decât șomerii înregistrați cu specialitatea corespunzătoare. Acest târg vacant este organizat pentru specialiștii cu studii superioare, nu întâmplător. Angajatorii, în special cei din Cernăuți, oferă acum locuri de muncă în administrația publică, sectorul bancar, comerț, producția industrială, medicină și educație”, a declarat directorul Centrului regional de ocupare a forței de muncă din Cernăuți Lyubov Kozholyanka, potrivit serviciului de presă al Administrației de Stat Regionale Cernăuți.

Reprezentanții a 15 întreprinderi, organizații și instituții din orașul Cernăuți au prezentat posturile vacante în domeniul administrației publice, al serviciilor bancare, al serviciilor, al industriei și al medicinii. Ei le-au propus profesioniștilor calificați 297 de posturi libere cu un salariu minim de până la 11.000 de grivne.

Pentru  a-și găsi locul de muncă dorit la târgul de locuri de muncă au fost prezenți 352 de șomeri și 130 de persoane. De asemenea, toate persoanele interesate au avut posibilitatea de a primi sfaturi de la specialiștii serviciului de ocupare a forței de muncă și de a se familiariza cu locurile vacante.

În total, în prezent, 297 de întreprinderi, organizații și instituții din orașul Cernăuți oferă 1 590 de posturi vacante, în același timp există 790 de șomeri înregistrați în filiala Centrului regional de ocupare a forței de muncă.

Mirela AMARIE pentru Agenția BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 225

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate