Știri Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
27 noiembrie 2018

Românii din Cernăuți au participat la Slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului Românesc (VIDEO)

Românii din Cernăuți au participat la Slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului Românesc (VIDEO)

Zi istorică pentru românii de pretutindeni, zi istorică în România! În sfârșit Catedrala Mântuirii Neamului Românesc din inima Bucureștiului a fost sfinţită după 8 ani de lucrări, în prezenţa a mii de credincioşi sosți din toată România, dar și de peste hotare.

Câteva zeci de mii de credincioşi au fost prezenţi la slujba oficiată de Preafericitul Daniel şi de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, alături de un sobor de 100 de preoţi. În timpul slujbei de sfinţire, înăuntru au avut acces doar cei 2.000 de oficiali invitaţi, printre care şi premierul României Viorica Dăncilă. Enoriașii au urmărit ceremonia de pe esplanada din fața clădirii. La finalul slujbei, credincioşii au avut posibilitatea să se închine în fața altarului.

Printre mulțimea de enoriași am întâlnit și foarte mulți români din nordul Bucovinei, prezenți la acest eveniment unic în viața lor. Jurnaliștii de la BucPress TV au stat de vorbă cu câțiva dintre ei, încercând să afle opiniile românilor, care s-au dovedit a fi deosebite.

BucPress

Material video
BucPress TV vă prezintă un reprotaj realizat de Vitalie Zâgrea de la Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului Românesc.

Distribuie:
Vizualizări: 184

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate