Știri Cultură
04 februarie 2019

Racla cu moaştele unui sfânt care ar fi trăit 360 de ani, adusă din Ucraina la Constanţa. Ar fi murit abia după ce l-a ţinut în braţe pe pruncul Iisus

Racla cu moaştele unui sfânt care ar fi trăit 360 de ani, adusă din Ucraina la Constanţa. Ar fi murit abia după ce l-a ţinut în braţe pe pruncul Iisus

La biserica „Sfântul Sfinţit Mucenic Haralambie” (Constanța) a fost adusă racla ce conţine un fragment din moaştele Sfântului şi Dreptului Simeon, de la mănăstirea „Sfântul Ilie” din Odesa, informează Adevărul.

Tradiţia spune că sfântul ar fi murit la vârsta de 360 de ani deoarece trebuia să se convingă de realitatea naşterii lui Iisus.
În seara zilei de vineri, 1 februarie la biserica „Sfântul Sfinţit Mucenic Haralambie” (bulevardul Tomis, numărul 301, zona Boema) a fost adusă racla ce conţine un fragment din moaştele Sfântului şi Dreptului Simeon, de la mănăstirea „Sfântul Ilie” din Odessa (Ucraina).

Moaştele vor rămâne la biserică până pe 10 februarie, perioadă în care se vor săvârşi zilnic, de la ora 17.00, Taina Sfântului Maslu şi acatistul Sfântului Simeon, conform sursei citate.

Conform tradiţiei creştine, Dreptul Simeon ar fi murit la vârsta de 360 de ani. Dumnezeu l-a ţinut în viaţă pentru a se convinge de împlinirea profeţiei despre naşterea lui Iisus.

„Când, după porunca lui Ptolomeu, regele Egiptului, se tălmăcea Legea lui Moise şi toate proorociile din limba evreiască în cea elinească, pentru care lucru erau aleşi oameni înţelepţi din Israil, şaptezeci la număr. Între aceştia era şi Sfântul Simeon, ca un înţelept şi iscusit întru dumnezeiasca Scriptură. Atunci el, tălmăcind, scria cuvintele lui Isaiia proorocul şi, ajungând la cuvintele: Iată fecioară în pântece va zămisli şi va naşte fiu, s-a îndoit, zicând că nu este cu putinţă ca o fecioară, neştiind de bărbat, să poată naşte şi, luând cuţitul, a voit să radă cuvintele acelea. Dar îngerul Domnului i s-a arătat şi i-a ţinut mâna, zicând: "Nu fi necredincios faţă de cele scrise, şi a căror împlinire singur o vei vedea. Pentru că nu vei gusta moartea până ce nu vei vedea pe Cel ce se va naşte din Curata Fecioară, Hristos Domnul”, se spune în Sinaxarul Ortodox.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Foto:   Biserica Sf. Haralambie  /  Racla cu moaştele Dreptului Simeon                     

Distribuie:
Vizualizări: 267

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate