Știri Cultură
Redactor: Svetlana Pantea
06 august 2019

În nordul Bucovinei a fost deschisă o tabără de creaţie româno-ucraineană

În nordul Bucovinei a fost deschisă o tabără de creaţie româno-ucraineană

La şcoala medie generală de gradul I-III din localitatea Boian a fost deschisă o tabără de creaţie româno-ucraineană petru elevi. Potrivit organizatorilor, aceasta va funcţiona în perioada 4-10 august.

În cadrul taberei, în afară de activităţi de creaţie, cunoaştere a tradiţiilor şi obiceiurilor ambelor părţi, elevii vor patricipa la lecţii  şi concursuri de matematică.

„Acest proiect este rezultatul interacţiunii  bilaterale dintre puterea executivă a regiunii Cernăuţi, în special Departamentul Învăţământului şi Ştiinţei al ARS Cernăuţi şi Inspectoratul Şcolar Judeţan Prahova din România, care demonstrază încă o dată importanţa problemelor educaţionale”, a spus preşedintele ad-interim al Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, Myhailo Pavliuk, în timpul ceremoniei de deschidere a taberei. De asemenea, copiii au fost felicitaţi de Consulul General al României la Cernăuţi, Irina Loredana Stănculescu.

De precizat că, tabăra de creaţie va funcţiona în perioada 4-10 august. Din regiunea Cernăuţi la această tabără participă 37 de elevi, în special, 18 elevi din clasele 3-4, 19 elevi din clasele 5-11 şi 10 pedagogi împreună cu coordonatoarea proiectului, Olga Ostafii, specialist principal la Departamentul învățământ și știință al Administrației Regionale de stat Cernăuţi. Din judeţul Prahova la tabără participă 41 de elevi, dintre care 25 de elevi din clasele 3-4, 16 elevi din clasele 5-11 şi 7 profesori împreună cu coordonatorul proiectului, profesor la Colegiul “Ion Luca Caragiale” din Ploieşti, Eugen Niţă. Tabăra este găzduită de Şcoala medie generală de gradul I-III din Boian, Complexul Instructiv-Educativ “Gimnaziul din Boian” şi hotelul “Steluţa bucovineană”.

Agenţia BucPresswww.bucpress.eu

Ultimile știri Cultură
Distribuie:
Vizualizări: 545

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate