Știri Cultură
Redactor: Mirela Amarie
12 ianuarie 2018

Cotele de limba ucraineană la TV: Consiliul Național propune reducerea perioadei de tranziție

Cotele de limba ucraineană la TV: Consiliul Național propune reducerea perioadei de tranziție

Consiliul Național pentru Televiziune și Radiodifuziune din Ucraina solicită parlamentului să reducă în mod legislativ perioada de tranziție pentru introducerea cotelor lingvistice la televiziune.

Acest lucru este menționat într-o declarație făcută de președintele Consiliului Național Yuriy Artemenko în timpul unei reuniuni de ieri, 11 ianuarie – informează Agenția BucPress.

„Monitorizarea emisiilor confirmă că performanțele programelor de cântece ucrainene și de emisiuni în limba ucraineană s-au îmbunătățit semnificativ, însă legea privind cotele de emisie la TV nu a corespuns așteptărilor din cauza perioadei de tranziție stabilită care va dura până la 13 octombrie 2018”, a spus Artemenko.

Consiliul Național prezice, pe baza practicii de comunicare cu industria, că o astfel de situație va continua până în octombrie – „canalele TV nu se vor grăbi să autoregleze acest proces, iar spectatorul va continua să primească conținut analfabetic și neprofesional”.

„Autoritatea de reglementare propune Radei Supreme a Ucrainei să inițieze o revizuire a legislației astfel încât perioada de tranziție să fie finalizată cel mai târziu în perioada martie - aprilie a acestui an. Doar o astfel de abordare va stimula acum canalele TV să se ocupe de calitatea emisiei", se subliniază în declarație. Textul integral al documentului poate fi citit pe site-ul Consiliului Național.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 271

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate