Cultură
 • 25 februarie 1866 - Debutul literar al poetului, prozatorului și jurnalistului român Mihai Eminescu în revista Familia, cu poezia “De-aş avea”

  25 februarie 1866 - Debutul literar al poetului, prozatorului și jurnalistului român Mihai Eminescu în revista Familia, cu poezia “De-aş avea”
  La 25 februarie 1866 (9 martie 1866 pe stil nou) are loc debutul literar al poetului, prozatorului și jurnalistului român Mihai Eminescu (Mihail Eminovici) în revista Familia, cu poezia De-aș avea. Iosif Vulcan, directorul revistei, a schimbat numele autorului poeziei din Mihail Eminovici în Mihai Eminescu, nume pe care poetul l-a adoptat imediat și l-a păstrat pentru totdeauna.
  25.02.2020
 • La Cernăuți se va desfășura cea de-a XXV-ea ediție a tradiționalului Festival ”Mărțișor”

  La Cernăuți se va desfășura cea de-a XXV-ea ediție a tradiționalului Festival ”Mărțișor”
  Societatea pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți organizează în data de 1 martie 2020 tradiționala sărbătoare a primăverii „Mărțișor – 2020”, ajună la ediția jubiliară XXV-ea, informează Agenția BucPress.
  25.02.2020
 • Satul Horbova a găzduit o întâlnire literară transfrontalieră Cernăuți-Suceava

  Satul Horbova a găzduit o întâlnire literară transfrontalieră Cernăuți-Suceava
  Cenaclul literar transfrontalier Cernăuţi-Suceava “Maşina cu poeţi” a staţionat duminică, 23 februarie a.c., la Casa de Cultură din satul Horbova, raionul Herţa, notează Agenția BucPress.
  24.02.2020
 • Ropcenii au sărbătorit 572 de ani de la prima atestare documentară a satului - veche vatră românească (VIDEO)

  Ropcenii au sărbătorit 572 de ani de la prima atestare documentară a satului - veche vatră românească (VIDEO)
  Satul Ropcea din regiunea Cernăuți, veche vatră românească din nordul Bucovinei, a sărbătorit 572 de ani de la prima atestare documentară a localității. Evenimentul cultural a avut loc în incinta căminului cultural în prezența locuitorilor satului Ropcea și a unor oaspeți de onoare veniți să împărtășească împreună bucuriile acestui eveniment cultural, potrivit Agenției BucPress din Cernăuți.
  24.02.2020
 • Crasna: Spectacol „O plai frumos, pământ bogat”, dedicat limbii române

  Crasna: Spectacol „O plai frumos, pământ bogat”, dedicat limbii române
  Elevii și profesorii de română Petru Mazur şi Maria Motrescu, cu sprijinul dnei Larisa Bruja, directorul Gimnaziului din Crasna cât şi membrii Ansamblului folcloric „Stejarul” de la Liceul „Ştefan cel Mare” din Cajvana, Judeţul Suceava, însoţiţi de directorul Nicolae Robu, au organizat un frumos spectacol artistic „O plai frumos, pământ bogat”, dedicat limbii române.
  24.02.2020
 • Porțile vechi din Cernăuți vor fi renovate

  Porțile vechi din Cernăuți vor fi renovate
  La Cernăuți se desfășoară un program în cooperare cu locuitorii clădirilor istorice, care permite restaurarea porților, fațadelor, acoperișurilor, clădirilor istorice din centrul vechi al orașului, – a anunțat șefa secțiunii de protejare a patrimoniului material cultural al Consiliului orășenesc Cernăuți, Olena Pușkova.
  24.02.2020
 • „Azi e Dragobetele, se sărută fetele”

  „Azi e Dragobetele, se sărută fetele”
  În fiecare an pe 24 februarie românii de pretutindeni sărbătoresc Dragobetele. În mitologia românească, Dragobete era zeul tinereţii, al veseliei dar şi al iubirii. Este o sărbătoare autohtonă a dragostei, care îşi are rădăcinile în tradiţiile dacice şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, marca simbolic şi începutul primăverii.
  24.02.2020
 • Ziua limbii materne, sărbătorită la Complexul Instructiv-educativ din Cupca, regiunea Cernăuți

  Ziua limbii materne, sărbătorită la Complexul Instructiv-educativ din Cupca, regiunea Cernăuți
  De ziua Mondială a limbii materne la CIE Cupca au fost pregătite mai multe lecții și măsuri cu caracter educativ.
  22.02.2020
 • Poetul Grigore Vieru, omagiat de elevii școlii din Cupca, regiunea Cernăuți

  Poetul Grigore Vieru, omagiat de elevii școlii din Cupca, regiunea Cernăuți
  Despre marele poet basarabean Grigore Vieru vorbim oricând cu emoție, admirație și... regret. Regretăm faptul că la cei 85 de ani, vorbim despre acest mare român și patriot la timpul trecut. Dar un poet și încă unul de talia lui Grigore Vieru nu moare niciodată. Trece pe un alt tărâm fizic, rămâne pururi printre noi spiritual. Mereu al nostru, mereu același, mereu și la nesfârșit.
  20.02.2020
 • Satul Horbova va găzdui o întâlnire literară transfrontalieră Cernăuți-Suceava

  Satul Horbova va găzdui o întâlnire literară transfrontalieră Cernăuți-Suceava
  Cenaclul literar transfrontalier Cernăuţi-Suceava “Maşina cu poeţi” va staţiona duminică, 23 februarie a.c., începând cu ora 12.30, la Casa de Cultură din comuna Horbova, raionul Herţa, notează Agenția BucPress.
  20.02.2020

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate
Live Radio Cernăuți