Cultură
 • La Cupca și-a reluat activitatea cenaclul literar „Lămâița”

  De mulți ani activează în școala noastră cenaclul literar „Lămâița”. Câțiva elevi care au înclinații pentru literatură, le place să scrie, să compună, să improvizeze, își încearcă puterile în domeniul creației.
  20.09.2019
 • La Ujgorod a fost inaugurat Tour-Center-Transcarpatia

  Astăzi, în incinta Сentrullui cultural «Cuibul Bufniței» din Ujgorod s-a deschis solemn tradiționalul târg expozițional „Turevrotsentr-Transcarpatia”. Astfel a început Săptămâna Internațională a Turismului, care va dura până la Ziua Turismului din Ucraina, 27 septembrie.
  19.09.2019
 • Serviciul de frontieră al Ucrainei a întâlnit peste 200 de pelerini hasidici

  În perioada 6-18 septembrie, în Ucraina au sosit nu mai puțin de 229 de pelerini evrei, nformează centrul de presă al Serviciului Grăniceresc de stat al Ucrainei.
  19.09.2019
 • Pagina de istorie: De cine râdea presa la începutul secolului trecut?

  Pagina de istorie de azi se oprește asupra presei din secolul trecut. Și nu orice fel de presă, ci cea umoristică. În septembrie 1904 apărea, pentru prima dată, revista săptămânală ”Furnica”. Ce conținea publicația și de cine râdea, aflați din cele ce urmează.
  18.09.2019
 • La Cernăuți s-au încheiat lucrările de restaurare și reabilitare a Sinagogii ”Beit Biniamin Tfila”

  ”Restaurarea sinagogii ”Beit Biniamin Tfila”, ce se află pe strada Lukian Kobylița din Cernăuți, a ajuns la etapa finală”, scrie pe contul său de Facebook directorul Fondului regional de binefacere „Hesed-Shushana”, Illia Hoci.
  18.09.2019
 • 110 ani de la moartea omului politic Nicolae Hurmuzaki

  Omul politic Nicolae Hurmuzaki s-a născut 19 martie 1826, la Cernauca-Cernăuţi, într-o familie nobiliară de origine românească din Bucovina austriacă (azi Ucraina). Este cel de-al cincilea dintre fraţii Hurmuzaki, care au fost cunoscuţi în general ca avocaţi, istorici şi aristocraţi de vază.
  18.09.2019
 • La Cernăuți a luat startul Festivalul ”Ruta Roșie - 2019”

  În data de 17 septembrie la Cernăuți și-a luat startul Festivalul jubiliar panucrainean a cântecului modern și a muzicii ”Ruta Roșie - 2019”. Festivalul este considerat cel mai mare și cel mai vechi din Ucraina.
  18.09.2019
 • Pagina de istorie: De ce a ars Bibioteca din Alexandria?

  Pagina de istorie de azi ne reamintește de cea mai renumită bibiotecă a antichității, cea din Alexandria și despre trista ei soartă. Distrugerea ei este un mister, nu pentru că nu se știe făptașul, ci pentru că sunt prea mulți suspecți...
  17.09.2019
 • „Răsfoind paginile vieții” de Ilie Popescu din nordul Bucovinei

  Le vom răsfoi împreună, dragi cititori. Sunt paginile unei vieți importante, interesante, demne de toată stima și respectul. Este vorba de noua carte cu acest titlu a savantului bucovinean, originar din Pătrăuții de Jos, Ilie Popescu.
  16.09.2019
 • Întâlnire cu cineaști la Cernăuți, de Ziua Filmului din Ucraina

  În preajma Zilei filmului, la Cernăuți s-a desfășurat o întâlnire cu cineaștii din regiune, organizată de întreprinderea regională „Kinovideoprokat” în parteneriat cu cinematograful „Red”.
  16.09.2019

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate