Lebedele de pe lacul din Ciortoria, regiunea Cernăuți - BucPress TV
Peste 130 de lebede iernează pe lacul din Ciortoria, raionul Chițmani. De la un an la altul numărul lebedelor care poposesc crește
Alexandrina Cernov, despre identitatea națională și lingvistică a românilor din Ucraina
Românii din nordul Bucovinei sunt antrenați într-o luptă permanentă pentru păstrarea identității lingvistice și naționale. Cum poate fi păstrată ființa națională românească în cazul etnicilor români din Ucraina?
Natalia-Elena Intotero a prezentat bilanțul vizitei sale la Cernăuți (interviu BucPress TV)
În data de 2 martie 2018 în regiunea Cernăuți a întreprins o vizită de lucru Natalia-Elena INTOTERO, Ministrul pentru Românii de Pretutindeni – informează BucPress.
Talent și Efort. Simbolurile românității din Cernăuți - Trinitas TV
Talent și Efort. Simbolurile românității din Cernăuți. Trinitas TV - Realizator: Mihaela Poenaru
Interviu cu Gabriel Dorobantu, ianuarie 2018
Gabriel Dorobantu în dialog cu Vitalie Zâgrea, Cernăuți, 28 ianuarie 2018
Interviu cu Elena Merișoreanu
BucPress TV - Elena Merișoreanu în dialog cu Vitalie Zâgrea, Cernăuți 28 ianuarie 2018
Ilie Caraș în dialog cu Vitalie Zâgrea, 28.01.2018, Cernăuți
La Cernăuți, în data de 28 ianuarie 2018, a avut loc Spectacol extraordinar”Hora mare-n Gara mica” - un proiect inițiat de Centrul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Liga Tineretului Român ”Junimea” din Cernăuți și Consulatul General al României la Cernăuți.
BucPress TV: Hora mare-n gară mică, spectacol la Cernăuți - 28 ianuarie 2018
La Cernăuți, în data de 28 ianuarie 2018, a avut loc Spectacol extraordinar”Hora mare-n Gara mica” - un proiect inițiat de Centrul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Liga Tineretului Român ”Junimea” din Cernăuți și Consulatul General al României la Cernăuți.
BucPress TV: Nicolae DATCU în dialog cu Vitalie Zâgrea
BucPress TV - Nicolae DATCU, interpret de muzică populară în dialog cu Vitalie Zâgrea, 28.01.2018, Cernăuți
Jurnaliștii și politologii români din Cernăuți au adus critici noii concepție a audiovizualul public pentru minoritățile naționale
În Ucraina este discutată o nouă concepție a audiovizualului pentru minorități, care prevede o reducere a drepturilor minorităților etnice, inclusiv a minorității românești, la informare în limba maternă
Ziua Culturii Naționale, sărbătorită de românii din Cernăuți
La Cernăuți se desfășoară o serie de evenimente dedicate Zilei Culturii Naționale. Conform Legii nr. 238 din 7 decembrie 2010, 15 ianuarie a fost aleasă “Ziua Culturii Naționale”, marcând, astfel, data nașterii poetului național al românilor, prozatorul, dramaturgul și ziaristul Mihai Eminescu (1850-1889).
Malanca Fest 2018, Cernăuți
La Cernăuți se desfășoară festivalul cetelor de urători deghizaţi Malanca Fest – 2018.
Opiniile liderilor comunității românești din Cernăuți după întâlnirea celor patru miniștri din Ucraina și România
La 11 ianuarie 2018 la Cernăuți a avut loc întâlnirea miniștrilor de externe ai Ucrainei și României - Pavlo Klimkin și Teodor Meleșcanu, precum și a miniștrilor educației din aceleași țări – Lilia Grinevici și Liviu Pop. Membrii comunității românești din Cernăuți consideră că întâlnirea celor patru miniștri din Ucraina și România a fost una necesară și mult așteptată, însă, evenimentul istoric nici pe departe nu a îndreptățit așteptările lor, potrivit unui sondaj realizat de BucPress TV.
BucPress TV: Întâlnirea miniștrilor de Externe ai României și Ucrainei
La Cernăuți a avut loc întâlnirea miniștrilor de Externe ai României și Ucrainei. Ministrul de Externe al Ucrainei Pavlo Klimkin a comunicat în cadrul unei conferințe de presă de la Administrația Regională de Stat Cernăuți că în nordul Bucovinei s-au întâlnit în premieră patru miniștri din ambele state. Discuțiile s-au axat în principal asupra noii Legi a Educației din Ucraina – informează Agenția
Festivalul Folcloric al sărbătorilor de iarnă în Ținutul Herța -2017
Regiunea Cernăuți, după cum știm, este cunoscută pentru tradițiile și obiceiurile sale lăsate și transmise din moși strămoși. Ieri, 28 decembrie, în Piața Centrală, la tradiționalul Festival Folcloric al sarbătorilor de iarnă, locuitorii Ținutului Herța și-au bucurat sufletele cu momente alese: colinde, cântecele, dansul căluțului și altele
Cum au păstrat românii din satul Hreațca, Ținutul Herța, tradițiile și obiceiurile de iarnă? (VIDEO)
Românii din Ținutul Herța, regiunea Cernăuți au reprezentat, în permanență „o insulă” aparte în contextul regiunii Cernăuți, deoarece comunitatea de români de aici țin Crăciunul pe 25 de decembrie, așa precum „sărbătoreau părinții și buneii noștri” – susțin herțenii.
BucPress TV: Salonul de carte românească Cernăuți-Suceava, ajuns la a treia ediție
Pe 20 decembrie a.c., în incinta Bibliotecii Raionale „Gheorghe Asachi” din Herța a avut loc un eveniment deosebit de importatant pentru cultura scrisă din regiunea Cernăuți, dar și pentru Suceava – a treia ediție a Salonului de carte românească
BucPress TV: Sfântul Nicolae a ajuns la românașii de la grădinița nr. 1 din Cernăuți
La 19 decembrie 2017 la Grădinița nr. 1 din Cernăuți, unde de 26 de ani activează o grupă românească – singura în vechea urbe bucovineană – a avut loc o serbare dedicată Sfântului Nicolae.
Festivalul obiceiurilor de iarnă „Florile dalbe”, Cernăuți - 2017
Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi a organizat în data de 17 decembrie 2017, în sala Palatul Academic al Universităţii Bucovinene de Medicină din Cernăuţi de pe str. Schiller, 11, tradiționala Sărbătoare a obiceiurilor de iarnă „Florile Dalbe”
Lipsă de carte românească în bibliotecile Ținutului Herța – interviu cu Elena Mihai
Este constatată o lipsă acută de carte românească în bibliotecile herțene – declară pentru BucPress TV și RFI România șefa rețelei raionale de biblioteci, directoarea Bibliotecii „Gheorghe Asachi” din Herța, Elena Mihai.

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate